Horoskop – vecka 43

Denna introduktion till veckan kan alla stjärntecken läsa – scrolla ner för att komma till HOROSKOPET..

Astrologiskt skedde flera oerhört betydelsefulla händelser i helgen som vi naturligtvis fortfarande känner av. Vi befinner oss, i detta nu, mitt i en totalförändring när universum flyttar på sina trupper och ett helt nytt astrologiskt landskap skapas nu.

☀️ Sol/Venus konjunktionen – ”Venus star point” – aktiveringen som öppnar våra hjärtan har ägt rum strax före midnatt mot söndag.

🪐 Saturnus vände direkt söndag morgon.

♀︎Venus & ☀️ Solen bytte stjärntecken och gick in i Skorpionen.

♃ Jupiter backar in i Fiskarnas tecken

♂︎ Mars stationär och vänder retrograd i Tvillingarna 30/10.

I och med att Solen trätt in i Skorpionen i söndags befinner vi oss, ifrån den stunden, i den heta delen av 🔥 förmörkelsesäsongen. Det är närheten mellan månknutarna och Solen/Måne som möjliggör en förmörkelse. Det största som sker, som kommer att dominera hela veckan är tveklöst nymånen/Solförmörkelsen i Skorpionen 🔥 som äger rum på tisdagen den 25/10 kl 12:49 på den 2 graden i Skorpionen.

Det är en partiell solförmörkelse. Solförmörkelsen är om molntäcket spricker upp synlig över Sverige. Allt om det kan du hitta om du klickar på länken nedan:

https://www.timeanddate.com/eclipse/in/sweden/stockholm?iso=20221025

Oavsett om vi ser förmörkelsen eller inte, äger förmörkelsen rum och är ändå oerhört potent. Här stängs universums kraftnät av för en stund och det är mäktigt och lite omskakande att vara med om. Detta är en katalysator för händelser, en mångfaldigt – tuffare än en vanlig nymåne. Game changer, överraskningar är andra ord som brukar användas.

Av erfarenhet vet jag att denna text kommer att väcka frågor..

🔥 I vilket hus faller Solförmörkelsen för mig? Detta horoskop är skrivet utefter Soltecken astrologin.

Om du själv vet var du har din ascendent kan du naturligtvis välja att läsa texten till det tecknet i stället. Båda stämmer till en viss grad. Våga testa dig fram och skapa dig en egen bild. Inget är mer rätt än det andra. Jag brukar för att få total koll rekommendera att du läser både sitt Sol och sitt Ascendenttecken för att få en fullständig bild.

Kollar du på 🔥 YouTube, Margareta Hedin, får du höra mig och Sophia utgå från ascendenten. Missa inte nya avsnittet på 🔥 Spiriturious podcast där vi talar om november.

⭐️ Väduren

Astrologiskt ägde flera oerhört betydelsefulla händelser rum i helgen. Vi befinner oss i en tid av totalförändring när universum flyttar på sina trupper. Sol/Venus konjunktionen – ”Venus star point” – aktiveringen som öppnar våra hjärtan har ägt rum strax före midnatt på lördag. På söndagen skiftade Venus och Solen stjärntecken gled in i Skorpionen och ditt åttonde hus. Samtidigt som vi får ta på oss lite varmare kläder och dra oss in i husen banar universum upp för djupa samtal, intensiva känslor och åsikter och ingenting kommer att vara ytligt nu. Det är en innerlig tid för djupa samtal och nära möten. Tisdagens nymåne/solförmörkelse infaller i ditt 8:e hus och där kan händelserna röra sådant som delade resurser, ekonomi, makt, kontroll, frigörelse, överlämnande, förändring kontra personliga värderingar, stabilitet och relationer och kärlek.

Det är enorma, viktiga och vackra processer som äger rum här.

Din styrande planet, kaxiga Mars befinner sig i Tvillingarna och är nu stationär, i princip helt stillastående nu, vilket gör honom extra ettrig och ilsken. Vid eklipsen är han inkonjunkt Pluto och denna aspekt visar att det finns en varning runt att göra alltför stora medvetna förändringar här och nu.

⭐️ Oxen

Venus har lyckats ta huvudrollen i allt som händer på stjärnhimlen här. Som hon är din styrande planet placerar det ju dig i en synnerligen intressant position. Gudinnan i dig måste älska uppmärksamheten. Venus stjärnans aktiveringspunkt ägde rum i lördags. Underbart!

Dagen därpå gled Venus och Solen in i Skorpionen och ditt sjunde hus som för övrigt är styrt av Venus. Skorpionen är ett tecken som längtar efter evolution och transformation men som behöver lära sig att släppa kontrollen. Det är bara genom att släppa taget om tryggheten som denna förvandling kan ske. Här kommer tisdagens nymåne/solförmörkelse att äga rum. Att förmörkelsen kommer att falla i ditt 7:e hus för tanken till relationer, kärlek och närhet. Minnen ifrån april och maj när vårens förmörkelser inföll i Oxen/Skorpionen kommer att följa dig under den kommande eklipsmånanden. Kanske kan temat röra sig runt resurser, personliga värderingar, ekonomi, makt, kontroll, frigörelse, överlämnande, förändring kontra stabilitet och relationer och kärlek. Det är enorma, viktiga och vackra processer som äger rum här. Du helas, utvecklas och tar nya steg.

⭐️ Tvillingarna

Så där ovan, så här på jorden lyder det gamla alkemiska talesättet. När planeterna omgrupperar så sker det stora och drastiska händelser i våra liv.  Att Venus och Solen bytt tecken till Skorpionen och ditt 6:e hus sätter ditt arbetsliv, din hälsa och dina dagliga vanor i fokus. Här i ditt 6:e hus kommer också tisdagens nymånen/solförmörkelse att infalla också. Här finns en rastlöshet med i bilden och kanske fantiserar du om att resa bort, ta dig en avstickare eller kanske säga upp dig?

Förmörkelser ger är vilda, oförutsägbara och föränderliga. Det är viktigt att vara medveten om vilka tankar och avsikter vi planterar nu under denna superkraftfulla eklips när din styrande planet Merkurius kommer att tala i kvadratur till Pluto. Allt som sägs är inte sant. Iaktta dig själv och din omgivning.

Som Venus befinner sig på exakt samma grad som förmörkelsen kommer relationer förmodligen att dyka upp som ett tema för de flesta av oss. Ska vi släppa taget eller ska vi fortsätta tillsammans? Universum både ger och tar ifrån oss. Någonting kommer att förändras i ditt liv. Om det är yrkesmässigt eller i relationer förtäljer inte historien ännu men  ett offer måste göras. Inom sex månader kommer du att kunna se den fulla konsekvensen av eklipsen.

⭐️ Kräftan

Det händer så mycket spännande på stjärnhimlen att det är svårt att hänga med i svängarna.

Venus och Solen gled under söndagen in i Skorpionens tecken och plötsligen erbjuder universum en öppnare, gladare och mer social energi och det stundar andra tider. Du lockas ut att delta i det sociala livet, ut att mötas med människor.

Det 5:e hus handlar bland annat om dina känslor, ditt stora varma hjärta, kärlek och gemenskap. Solen, Månen och Venus – dessa tre härliga, sociala och glittriga planeter är deltagarna i tisdagens nymåne/solförmörkelse i Skorpionen. Bang! Förändringar kan inträda i ditt kreativa, passionerade och kanske i vissa fall även lätt dramatiska 5:e hus. Förälskelse kan exempelvis vara en sådan chockerande och plötslig förändring som kan ske under dessa stjärnor. Att Venus befinner sig på exakt samma grad som förmörkelsen kommer relationer förmodligen att vara ett tema. Detta kan även öka attraktionskraften och ge dig den där berömda glimten i ögat. Våga och vinn Kräftan.5:e huset rör också skapande och kreativitet vilket är välkomna nyheter för den som önskar inspiration och en puff framåt i sina skapande processer. Så om du funderar på att öppna eget, börja blogga eller vad än det är du funderar på – det här kan vara tillfället du väntat på.

⭐️ Lejonet

Astrobloggen har fått många mail från Lejon som tyckt att livet varit för tungt att bära den här hösten. Troligtvis är det kvadraturen mellan Saturnus och Uranus som fungerat som bromsklossen som stått i vägen för allt det där härliga, roliga och kärleksfulla som varje Lejon behöver.

Den gångna helgen har innehållit stora förändringar på stjärnhimlen som bör ändra förutsättningarna helt. Viktigt var att Saturnus bana vände direkt i lördags.

Att Venus och Solens gjort entré i Skorpionen och gått in i ditt hemkära 4:e hus är underbart.  Energikris? Nej, inte du för här flödar det in rikligt av positiv eldsenergi, vitaliteten och glädjen ökar.

Under tisdagen kommer nymånen/solförmörkelsen att äga rum i roten av ditt horoskop, hemmet vilket påverkar dig oerhört och får sådant som suttit fast att lossna.

Vissa av er kanske funderar att genomföra förändringar i hemmet. En flytt, renovering eller kanske vill du skapa en skön oas? Det är omöjligt att förutsäga vad en förmörkelse för med sig. Den faller ju på din livsaxel så arbete, karriär och anseende räknas också in här. Om eklipsen faller på någon av dina personliga planeter eller punkter kan du förvänta dig stora och mer dramatiska förändringar. Ont eller gott? Svårt att förutsäga.

Om du har möjlighet att ge dig själv en frist, ledighet eller vila är mycket vunnet på det – för det här är tid att mysa, ladda batterier och njuta livets goda.

⭐️ Jungfrun

Det är massor av spännande saker i görningen nu. Venus och sedan Solen gick under söndagen in i känslosamma Skorpionens tecken vilket förstås ändrade villkoren helt och hållet.

Som Jungfru bör du hålla koll på Merkurius som under veckan kommer att vara i kvadratur till Pluto. Som alltid när de två samtalar kan hemligheter, skandaler eller skitsnack avslöjas.

Förmörkelser står ju för oväntade händelser, förändringar och ibland även tvära kast. Att heta Mars är inkonjunkt Pluto kan vara explosivt och talar för starka spänningar – kanske drama.

Du kan förvänta dig att en synnerligen gynnsam, men möjligen oväntat bra utveckling tar vid nymånen/solförmörkelsen där både Månen, Solen och Venus möts i ditt kommunikationscenter. Du blir sedd, kanske uppmärksammad och vem vet? Du kanske kommer att gilla det!

Vissa Jungfrur kan få ett bra erbjudande om ett nytt arbete. Om du är i ett skrivande eller på annat sätt kreativt yrke är det synnerligen lätt att bli sedd, hörd och kanske till och med berömd.

⭐️ Vågen

Du bortskämda varelse har varit maximalt exponerad av härliga planetflöden denna fantastiska Venushöst. Härligheterna kom till sin klimax i lördags när Venus och Solen möttes. Här aktiverades en Venusstjärnan för den första gången på 150 år i Vågens tecken. Underbart! Bär detta underbara med dig i ditt hjärta. Du kommer att få uppleva många Venus/Solkonjunktioner i ditt tecken hädanefter. Här uppgraderas din förmåga till kärlek, att kunna känna och våga ta emot.

I bjär kontrast till detta gled Venus och Solen ut ur Vågen på söndagen gick in Skorpionens tecken i stället. Genom teckenskiftet gick vi alla in i den hetare delen 🔥 av eklipssäsongen. Detta är rejäl omändring av energier. På tisdagen infaller nymånen/solförmörkelsen i Skorpionen. Undrar du nu om det innebär att ljuset slocknar för dig då? Inte då! Det kommer finnas massor av annat att fokusera på. Att nu Solen, Månen och Venus blir förmörkade i ditt ekonomiska 2:a hus riktar fokus mot business och pengar. Vissa kan faktiskt få väldigt bra resultat – andra inte.  När det gäller eklipser kan man aldrig riktigt veta vad som händer, vart energin tar vägen. Det är inte för intet som de beskrivs som ”wild cards”, katalysatorer till förändring mm.

Du kanske kommer att fundera en hel del över dina personliga värderingar, din livsstil, vad som är viktigt för dig i livet och vad du vill satsa på exempelvis.

⭐️ Skorpionen

Grattis Skorpionen! Oavsett vilken dag i månanden du är född så finns här stor anledning att fira Venus och Solens ankomst till ditt tecken! Hurra! Därmed är den hetare delen av förmörkelsesäsongen i gång. Att Venus, även kallad lilla lyckan, möjliggöraren och kärleksgudinnan har ett finger med i spelet gör att du bör spela ut dina kort nu. Räkna med att saker kommer att falla på plats för dig. Venus manar dig att ta för dig så gör det! Unna dig det bästa, ta på dig det finaste du har i garderoben.  Du är värd att bli bortskämd nu.

🔥 Under tisdagen infaller nymånen/solförmörkelsen i ditt tecken. Wow! En nymåne är alltid en nystart – men att den är förmörkad gör den oerhört potent och dessutom är det en ovanlig företeelse. Denna kan komma med stora förändringar, kanske överraskningar och faktiskt ändra på saker i ditt liv helt och hållet. Du får vänta i 18 år tills det kommer att ske igen! Om du dessutom är född i början av tecknet kan denna förmörkelse som infaller på den 2° i Skorpionen vara unik för dig. Spännande här är att Venus befinner sig på samma grad som Solen och Månen. Stillastående Mars är inkonjunkt Pluto nu – vilket får med båda dina styrande planeter i dramat. Oj!

⭐️ Skytten

Solen har i följe med underbara Venus precis anlänt till ditt andliga 12:e hus där dina drömmar vävs. Det allra mest spännande med dig Skytten, det är att du har så många skikt och facetter i ditt varande. Hela tiden poppar nya sidor upp. Under den kommande månaden är det din själ och ditt andliga väsen som bör få mer uppmärksamhet.

Det är också här som tisdagens nymåne/solförmörkelse kommer att äga rum. Det är dags för din årliga introspektiva period. Om ytterligare två veckor kommer nästa förmörkelse att äga rum och även den triggar samma områden i ditt liv. Kropp och själ. Din andlighet, upplysning, uppvaknande och kanske avslutning. Du kommer att ta stora kliv i din utveckling nu.

Din styrande planet – expansiva Jupiter backar under fredagen in i Fiskarnas tecken där han stortrivs och faktiskt också räknas som styrande planet. Ni som är födda under tecknets sista dagar som har tillgång till det planetens mest tursamma aspekter. Ni kanske får ta del av guldet och de gröna skogarna som utlovas. En annan aspekt av Jupiters närvaro i Fiskarna är det andliga medvetandehöjningen och din förmåga att kunna utvecklas på dessa plan. Detta kan ALLA skyttar tillgodogöra sig nu oavsett när du fyller år.

⭐️ Stenbocken

Den här hösten bör ha varit optimal för dig hitintills och man anar att det mesta har fallit dig väl i händer. De kraftfulla förändringar som äger rum nu på stjärnhimlen ställer dock saker i en annan dager. Det behöver inte vara dåligt, men det blir att tänka om och anpassa sig efter nya förhållanden och omständigheter.

Solen och Venus flyttade under söndagen in i ditt utåtriktade 11:e hus och det är också här som tisdagens nymåne/solförmörkelse kommer att äga rum. Nu önskar stjärnorna att du tar del av det underbara sociala skeendet som är på gång. Med dessa tre lysande planeter i ditt utåtriktade 11:e hus och man anar att idéerna sprakar och människorna och de nya planerna kommer till dig. Tacka ja till inbjudningarna du får.

Den här förmörkelsen är ytterst potent och kraftfull. Mars är inkonjunkt Pluto, Jupiter inkonjunkt Sol, Måne och Venus.

Som alltid med en förmörkelse kan det finnas ett överraskningsmoment.

Det kunde i aldrig ha gissat är känslan. Men vi kan gissa nu för Pluto – Mars frigör oerhörda krafter. Det är förstås alltid viktigt att vara vaksam och ha huvudet på skaft men det är extra mycket så nu. Så, tro på dina instinkter för de kommer att leda dig rätt.

⭐️ Vattumannen

Vackra Venus och Solen lyser nu upp ditt 10:e hus vilket verkligen gör hela skillnaden för dig. Du blir uppmärksammad, kanske uppvaktad, uppraggad, headhuntad eller får ett helt vanligt jobberbjudande?  Vad vill du ska hända? Det blir garanterat full rulle i ditt liv både personligt och yrkesmässigt. Venus och Solen samman är en härlig kombination. Det är också i det 10:e karriärshuset som tisdagens nymåne/solförmörkelse kommer att äga rum. Räkna med att det kan bli kraftfullt och dess effekt varar i månader. Så, kära Vattenbärare är det väl bara att rulla upp skjortärmarna och låta allt rulla igång.

Är du i businessvärlden kan du sätta riktigt bra affärer under denna tid. Venus älskar pengar och dessutom är du ovanligt attraktiv under dessa stjärnor. Det här är din årliga peek när du får saker att hända yrkesmässigt. Du är fokuserad och får saker att falla på plats och härifrån och en månad framåt kan du skörda frukten av dina ansträngningar.

Och alla tecken i skyn pekar mot framgång. När det ser ut såhär i horoskopet kan det vara bra att be om hjälp och kanske delegera bort lite arbetsuppgifter. Ensam är inte alltid starkast även.

⭐️ Fiskarna

Det blåser nya friska vindar in i ditt liv och det är toppenfin energi som kommer. Nu har Venus och Solen nyligen intagit ditt härliga, rörliga 9:e hus vilket förstås är toppen eftersom din nyfikenhet väcks här. Skorpionens energi är känslig ack så intensiv och det är vattnets element känner du dig som hemma.

Det här är precis den kosmiska påverkan du behöver för att leva ditt liv fullt ut. Det är så mycket kul som händer i ditt horoskop nu att det svänger nu! Tisdagens Nymånen/Solförmörkelsen infaller i ditt 9:e hus vilket kan få dig att vilja utvecklas. Tillhör du dem som vill ta din utbildning till nästa nivå? Eller föredrar du upplevelsebaserad inlärning som kan ske vid resor?

Den här tiden är så speciell för dig Fiskarna på flera sätt. Att Jupiter återvänder till Fiskarna på fredag ger dig två månader av tur och nya chanser. Det hjälper dig att knyta ihop påsen, avsluta det du kanske inte hann med under våren. Saker faller på plats, du kan ordna upp din ekonomi till och med. Välkomna alla nya chanser som kommer till dig om du bara räcker ut handen.