På Himlavalvet – Vecka 41

Shutterstock

Vi befinner oss i skrivande stund mitt uppe i fullmånen i Väduren denna måndag och naturligtvis dominerar detta himlavalvet helt och hållet. Jag är så nyfiken på hur ni har upplevt fullmånen? Helande, härlig och maxad? Eller tycker ni att den var så het och svår som eldstecknet Väduren antyder. Månen och Kiron ”Den Sårade Helaren” står tillsammans i konjunktion nu och på andra sidan finns Solen och Venus mitt emot.

Som alltid vid en fullmåne är våra känslor uppförstorade och de har en tendens att rinna över. Nu ger fullmånen Kiron oerhörd kraft och vi fylls av helarens hela känsloregister vilket gör oss medvetna om våra sår, vår osäkerhet och sårbarhet. Bäst är att du nu kan se hur det är möjligt att förstå hur du kan hela dig själv och gå vidare.

Vi har en stortrigon i lufttecken mellan Sol, Venus i Vågen, Saturnus i Vattumannen och Mars i Tvillingarna.

Mars kommer nu att befinna sig i kvadratur till Neptunus vilket kan ge oss en viss förvirrad, tvehågsen och lite förvirrad känsla Vad är det jag vill egentligen och vad är det jag ska vinna på det?

🌞  16° – 22° VÅGEN ♎️

Söndag 9/10 22:54 på natten inföll en härlig, helande fullmåne i Väduren. Ja, Kiron var med där på ett hörn också. På så vis kom Solen och Venus också att bli huvudrollsinnehavare i skeendet.

Solen har nu hunnit till mitten av mysiga Vågen. Underbara Venus hänger efter Solen hela veckan och skapar en underbar känsla till allt. Vågenrepresentationen är stark, härlig och kraftfull. Njuta, leva livet, att finna balans och harmoni ha det bra är ju en stor del av Vågens varande. Man får inte glömma att Vågen har ganska konservativa sidor är målmedveten och gillar ordning. Vågen vill se konkreta resultat men inte till vilket pris som helst. Rättvisa, balans och fair play – det är vad Vågen gillar. Förhandlingar, kompromisser och allt mötas halvvägs är Vågens melodi.

Med Vågen kommer människan, samhället och våra relationer i fokus. Vågen vill att vi ska förstå varandra och komma överens och är fredsmäklarens stjärntecken – och det är såklart rättvisan och balansen som eftersträvas – vilket nödvändigtvis inte är en enkel sak. Här begrundas alla beslut och varje sak ses från olika synvinklar. Taktfullhet, stil, tolerans är några av Vågens nyckelord.

🌕 MÅNENS VANDRING

Den här veckan börjar så dramatiskt och flödande som möjligt. Mitt i en pågående fullmåne i Väduren. Våra känslor kan vara stora, förhoppningsvis också kärleksfulla och förlåtande. Här kan vi genom Kirons närvaro läka svåra sår. Månen glider in i Oxen strax efter midnatt den 11/10 för två dygns vistelse där. Fullmånekänslan börjar sakta avta under den 12:e Det är på torsdag den 13/10 som månen glider in i sociala Tvillingarna. 18:40 på söndagkvällen kommer Månen att träda in i Kräftans tecken och så slutar vår vecka.

♍️ MERKURIUS DIREKT 29° JUNGFRUN – 7° VÅGEN

Förra söndagen 2/10 vände Merkurius direkt och har sedan under hela veckan varit i dialog med Pluto. Massiva missförstånd och många har upplevt en jobbig vecka.

På tisdag träder Merkurius tillbaka in i Vågens tecken! Underbart! Här lär det gå undan. Det är bara en dryg vecka kvar innan Merkurius är ute ur skuggzonen och allt fungerar optimalt igen.

När Merkurius befinner sig i detta luftiga, kardinala tecken Vågen så stortrivs han. Energin i Vågen passar Merkurius som hand i handske. Han befinner sig i en miljö som främjar ett högre tänkande.  Naturligtvis även samtalen på jorden därefter! Människor kommer att söka fredliga lösningar och rättvisa överenskommelser och målet är förstås harmoni, rättvisa och balans. Vågen står ju för diplomati, att komma överens och att mötas halvvägs, nå kompromisser och förståelse är välkommet nu.

I konservativa, ”business minded” Vågen strävar vi uppåt och framåt.  Därför är detta en av de absolut bästa tillfället för alla typer av intellektuella diskussioner, förhandlingar, avtal, kommunikation och terapi.

Detta är verkligen en mycket bra tid för att göra bra affärer, förhandla, köpa och sälja, göra överenskommelser. Även för att få snilleblixtar och allt annat som har med kommunikation, tänkande och planläggning att göra.

♎️ VENUS 13°31 – 21° 02 VÅGEN

Underbara Venus gör sitt allra bästa för att komma nära Solen. Hon är så pass nära nu att hon lyckades bli en av huvudrollsinnehavarna i söndagens fullmåne. Underbart för oss alla. Att Venus och Kiron hade så prominenta platser tog udden av det heta, galna och krigiska som man lätt hade kunnat misstänka om en Vädursfullmåne annars. Nu blev den nog bara ganska mysig hoppas jag.

Venus är de sköna konsternas gudinna och hon är härskar i Vågens tecken. Det här blir en välsignad och härlig månad för hon hemma där hon trivs och kan uttrycka sig fritt och obegränsat. Här blir hon kvar till den 24/10.

I Vågen kommer hennes sociala väsen till uttryck och här är Venus vacker, sällskaplig, balanserad och oerhört charmig – hon älskar det ljuva livet.

Här kommer den sofistikerade sidan fram. Hon söker sig till exklusiva miljöer, intellektuella människor och vill bara ha det bästa i livet. Att ha trevligt, möta toppmänniskor, gå på fina fester och attrahera till sig, mingla och flirta är livet för henne. Hon njuter och söker ständigt varje tillfälle att använda alla sina 5 sinnen till fullo.

♊️ MARS 22° – 24° TVILLINGARNA

Nu har Mars hunnit till Tvillingarna sista dekan nu vill det till att vi står stadigt på jorden. Mars bana har börjat bromsa in så han rör sig riktigt trögt redan. Det är viktigt att vi inte tappar fokus på vad som är viktigt. Det finns ett samband mellan Tvillingarna och nerverna, de som är födda i detta tecken är ofta nerviga, upphetsade och spända. Planeten Merkurius, Tvillingarnas styrare är förknippad med andning, hjärnan och hela nervsystemet.

Som vi vet är Mars hetta, vilja, fart och faktiskt också bråk. Tvillingarna å sin sida är ett rörligt, snabbt lufttecken som handlar om information och kommunikation. Att Mars kommer att befinna sig i tecknet i hela sju månader kan komma att fresta på allas vårt tålamod.  En stor del av tiden är planeten också retrograd. V kan förvänta oss en tid med ett oerhört snabbt informationsflöde, många snabba tankar, förflugna ord och kanske även osämja.

Bra saker som kan komma ur detta är gränssättning. Vi får hjälp att sätta ner foten och vara viljestarka.

♈️ JUPITER 1°56 – 01°13 RETROGRAD VÄDUREN

Härliga Jupiter är nu väldans nära att backa in i tillbaka in i Fiskarna, och det kommer han också att göra lite längre fram i månaden. Men just nu kan ni som har planeter i börja av Vädur eller Våg njuta av hans närvaro.

Jupiters närvaro hjälper oss att öppna våra sinnen för nya influenser, att ta nya modiga kliv framåt och att tänka positiva tankar, få nytändning och tro på att livet faktiskt kan bli bättre.

Här höjs våra sinnen, vi utvecklas och vill ha mer. På så sätt får vi hjälp att ta kliv framåt, få in tur och glädje och expansion i våra liv.

Nu riktar vi uppmärksamheten utåt och uppåt emot högre värden och det som är viktigt på riktigt. Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Expansion, flöde och medvetandehöjning bildas i Jupiters farvatten. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder för någonting. Jupiter hjälper oss att utvecklas, nå en högre kunskap och maxa vår förståelse och uppnå ett högre medvetande!

”Think Big” är grejen här för Jupiter vill att vi ska nå så långt och sikta så högt som möjligt.  Att bredda sina erfarenheter och att leva i tron på att universum är stort, kärleksfullt och välkomnande är vad detta kan innebära. Nu fördjupas intresset för filosofiska, andliga och kanske även religiösa frågor. Vi kan bli mer öppna och välkomnande för nya influenser, kulturer och människor. Känn efter vad som stimulerar, ger glädje och vad du längtar efter. Hittar du det inom dig är förverkligandet inte långt undan.

♒️ SATURNUS 18°  VATTUMANNEN RETROGRAD

Oktober är superviktig tid för utvecklingen på jorden. Saturnus befinner sig nu i exakt kvadratur till Uranus och i skrivande stund är vi mitt i detta. Det kommer att ta någon vecka men härifrån börjar de två planeterna att glida isär. Senare i månaden 22/10 kommer Saturnus bana att vända direkt igen vilket är en stor lättnad även detta.

Saturnus befinner sig nu i Vattumannens tredje dekan (sista tredjedelen alltså). Han är den stränga fadern, den kosmiska läraren och här, i ett tecken som han styr kan han verkligen göra bra ifrån sig.

Han vill se ordning, struktur, enkelhet, realism och sanning.  Saturnus närvaro i våra liv kan upplevas som en prövning men som leder oss alla till en enorm utveckling. Han kommer att sätta fingret på våra svaga punkter och visa oss på vilket sätt vi behöver utvecklas.  Med Saturnus i Vattumannen inser vi också att när vi är mer ansvariga för oss själva och för våra liv. Det finns inga gratisbiljetter här. Men vi lär oss massor om hur vi ska kunna förbättra oss själva, vår närmiljö och samhället runt oss. Saturnus i Vattumannen

♉️ URANUS 18° – 17°52  OXEN RETROGRAD

Vi befinner oss nu mitt i peaken av kvadraturen mellan Saturnus och Uranus.  Det här är så viktig tid för mänskligheten. Det händer så stora omdanade händelser genom detta. Härifrån kommer planeterna så sakteliga glida isär.

Uranus är den stora väckarklockan och som skakar om oss så att vi inte nickar till. Han öppnar våra ögon och får oss att se saker på ett helt nytt sätt. Uranus kan ge starka Aha-upplevelser, vara briljant, kaotisk och katastrofrisk på samma gång.  Frihet är vad han vill uppnå och förändring är hans livselixir.

Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️ NEPTUNUS 23°  FISKARNA RETROGRAD

Neptunus är alltjämt retrograd och rör sig verkligt långsamt nu.  I praktiken nästan är stillastående. Minns att när en planet står stilla så får den oerhört mycket MER kraft än annars. Neptunus är en viktig spelare nu och minns att den är både är den kreativa kraften, fantasin och drömmarna. Neptunus har också förmåga vilseföra så det gäller att hålla tungan rätt i mun nu.  Att Neptunus befinner sig Fiskarna, sitt eget tecken där Neptunus är styrare är väldigt speciellt. Sist det hände var året 1856. Det sker bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten, konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️  PLUTO 26°  STENBOCKEN

Wow! I natt hände det äntligen! Pluto vände DIREKT! Han har varit retrograd ända sedan den 30/4. Ja, man ska inte ropa hej allt för hastigt. Vi vet ju alla vid det här laget att han absolut inte är tillintetgjord nu, tvärt om. Det är precis i den stund en planet vänder som den är maximalt intensiv och så nära jordytan som den bara kan komma. Med andra ord är det nu Plutokrafterna påverkar som värst.

Nu vänder han tillbaka och färdas nu för tredje och avslutande gången över dessa grader. Här avslutas processer som varit igång nu under något år.

Pluto står för förändring, förvandling och transformation. Han är underjordens härskare och han kan servera tuffa livsläxor som lockar fram de innersta känslorna och hjälper en människa till utveckling. Nu när Pluto befinner sig i traditionella Stenbocken som förvaltar vårt samhälle, staten och kapitalet, lagen, ordningen och i landet leder det till att maktstrukturer ändras.

Vi kan få se stora politiska och ekonomiska förändringar, paradigmskiften nu. Pluto träder in i Vattumannen i mars 2023 går efter någon månad tillbaka in i Stenbocken. Han vinglar på gränsen mellan dessa två tecken under både 2023 och 2024 och det är först som 2025 när han slutligen träder in i Vattumannens tecken för att inte gå tillbaka till Stebocken igen.

♈️  KIRON 13° 45 VÄDUREN RETROGRAD

Kiron som aktivt deltar i söndagens fullmåne blir något av en huvudrollsinnehavare i skeendet.  Det faktum att helande Kiron är konjunkt Månen och Solen och härliga Venus precis mitt emot förändrar hela dynamiken i fullmånen. Den är inte alls så het, aggressiv och farlig som man annars skulle kunna misstänka. Detta är ett unikt tillfälle för helande, för kärlek och för att kunna samsas.

Kiron har varit retrograd allt sedan den 20/7 retrograd på den 16° 26  i Väduren – vänder inte direkt igen förrän i slutet av december 2022, dvs hela fem månaders retrograd.

Vår HELARE, LÄKARE, LÄRARE & GURU; KIRON har kallats både asteroid och dvärgplanet. Han överbygger våra svårigheter.  Hjälper oss att ta oss förbi Saturnus restriktioner och begränsningar – han är bron/bryggan som hjälper oss att integrera och förstå revolutionära, nydanade Uranus, att inse att han inte bara är chock utan hjälpa oss att utvecklas och ta till oss det nya tänkandet. Detta gäller även Neptunus och Pluto. Var än du finner Kiron i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet.

Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♉️ MÅNKNUTARNA 13°  OXEN & SKORPIONEN ♏️

Det kallas för förmörkelsesäsong eller eklipssäsong när Solen (ifrån jordens perspektiv) är tillräckligt nära en av månens noder för att tillåta en förmörkelse. Här kommer det att inträffa en månförmörkelse, när det är fullmåne  och vid nymånen infaller en solförmörkelse. Detta kommer att äga rum den 25/10 vid nymånen och vid fullmånen den 8/11, 2022.

Man kan säga att vi redan nu befinner oss i utkanten av säsongen redan nu eftersom att noderna låst sig vid den 13° i Oxen/Skorpionen.  De låses alltid på samma sätt någon vecka före och efter den allra hetaste delen av säsongen är aktuell.  Vi befinner oss sig i det läget ända fram till den 10/12. Det är i tider som dessa som verkligen stora ödesmässiga förändringar kan äga rum.

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter. De kallas Drakens Huvud och Drakens svans, Rahu och Ketu är de vediska namnen. Oavsett vilka ord vi använder finns en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra noden visar utvecklingen och den södra noden visar det förflutna, det vi kommer ifrån. Man kan kalla dem för själens röst och strävan. De kallas ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv.

Den norra noden representerar framtiden, den läxa dom du kommer att sträva emot att lära dig. Det är inte alltid så lätt att till sig den norra noden och dess lärdomar. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.