Fullmånen i Vädurens tecken

Shutterstock

Sent på söndag kväll, 9 oktober, kl 22:54 når fullmånen som vi redan känt av hela helgen sin kulmen. Detinfaller på 16°32 i Vädurens tecken. Vädursmånen handlar om våra omedelbara känslor, önskemål och impulser ”Jag vill” är temat.  Månen och Kiron – Helaren är  mycket nära varandra. Mitt emot står Solen som har underbara Venus vid sin sida. Båda Sol och Måne bildar harmoniska aspekter till Saturnus. Oh det här låter ju underbart! Kärlek och helande till folket!

Vid varje fullmåne står Solen exakt mitt emot varandra på var sida av zodiaken. Varje fullmåne är en klimax, en kulmination av processer, skeenden och tankar. Se tillbaka på vad som hände i ditt liv vid nymåne i Väduren, den 1 april, 2022. Här kommer resultatet.

Väduren står för det egna jaget, självhävdelse och viljan – Vågen där emot handlar om oss, vi tillsammans och gemenskap. Solen i Vågen med Venus där är kärleken, fredsmäklarens budskap. Allt ska var mysigt, att förhandla, kompromissa, vara vänlig och socialt anpassad.

Om den gånga veckan..

Vi befinner oss i en tid när flera planeter vänder direkt. Som alltid när planeter vänder bana är det mer ”farliga” och kraftfulla än annars. 

Merkurius vände direkt förra söndagen 2/10 och har hela veckan befunnit sig trigon till Pluto vars bana vänder direkt under lördagen den 8/10. Genom den aspekten har de samspråkat och gett uttryck åt ”rösten från helvetet”. 

Många kommer in i den här fullmåneperioden fyllda med ilska, hetta, desperation, förvirring och för vissa även obeslutsamhet.

I månljuset blir allt synliggjort. Just denna gång har vi en rad intressanta aspekter som visar att det blir ännu mera så! Det är maxat, ofiltrerat och väldigt kraftfulla energier nu. Mycket goda möjligheter finns till kärlek, healing och försoning finns..

💥 Superviktigta aspekter under fullmånen

  • Att Månen blir full i konjunktion med  Kiron kan vara smärtsamt och belysa en öm punkt, en svaghet eller blottlägga ett sår. Detta är samtidigt ett unikt tillfälle till healing.
  • Uranus 18° Oxen är quincunx (inkonjunkt) Solen 16° Vågen. Det här är en superviktigt och kanske revolutionär transit som väcker känslor, ger idéer och manar till handling och förändring. Insikter, åsikter måste uttryckas och vi kan förvänta oss att se protester, meningsskiljaktigheter och motstånd världen över.
  • Att Vädurens planet, vår kära krigare Mars är nu på 22°46 i Tvillingarna, hans fart har bromsat in nu och i slutet av månaden vänder han retrograd. Detta skapar frustration och ilska, viljan får inget utlopp. Kvadratur Neptunus samtidigt skapar förvirring. Det här är inte en optimal position.
  • Plutos bana vände direkt under lördagen på 26° i Stenbocken. Plutos närvaro i det hela ökar förstås på hettan – men han ger också möjlighet till transformation. Han är väldigt nära jordens yta och extra potent nu.

Healingarbete..

Tidigare år när fullmånen ägt rum ihop med Kiron har jag fått underbara mail från er läsare, vittnesmål om att rent magiska, kosmiska ingripanden, människor som klarat att förändra sina liv till det bättre. Har du något du önskar dig hett?

Något du vill förändra i ditt liv? Något du vill hela eller bli av med? (Flera av breven jag fick handlade om att göra sig fri från farliga relationer, från alkohol och drog).

Eftersom Kiron har så stor del i denna fullmåne rekommenderar jag er starkt att jobba med healing eller i ritual. Att trumma, dansa eller jobba medialt. Det är så häftigt för nu finns det inga spärrar, alla känslor blir stora och ibland rinner de över.. Det går liksom inte att undvika livet eller fullmånen så jag tycker att ni ska ge er hän bara…  Det händer MASSOR!

Hur man ser vart månen faller i horoskopet

Kolla gärna efter vilket hus fullmåne faller för dig! Det ger en fingervisning om vad som är på väg att hända i ditt liv.

Fullmånens innebörd i de olika husen