Hiss eller diss?

.

.

God kväll,

Idag har jag jobbat med annat än bloggen som ni märkt eftersom dagens inlägg kommer såpass sent. Men haft en bra och produktiv dag, och jag kan nu checka av den på min ”att göra lista” Imorgon är det redan fredag igen, och det blir då ”ledigt” med döttrarna, då ska vi bland annat baka är tanken.

Har ni testat den absoluta trenden just nu; Dalgona kaffe? En sydkoreansk upp och nedvänd cappuccino. Lika delar snabbkaffe, strösocker och hett vatten vispas till ett fluffigt skum, och detta serveras på toppen av ett glas kall mjölk med is, eller ett glas varm mjölk. Måste vara absolut hetast av kaffedrinkarna just nu och man ska tro sociala medier, för man ser detta med vispad kaffe precis överallt. Själv fattar jag inte riktigt grejen.. men jag var såklart  tvungen att testa häromdagen. Men nääää det där var inget för mig, kaffe får inte smaka minsta sött i min värld, så jag återgår till mitt vanliga osötade svarta kaffe och förblir därmed otrendig 😛

Men det ser ju väldigt gott ut tycker jag. Vill ni testa och bilda er egna uppfattning om denna trend då gör ni så här;

.

Dalgona coffee

.

Ingredienser – 2 pers

2 msk Kaffepulver (snabbkaffe) 2 msk strösocker 2 msk hett vatten 4 dl mjölk kall eller varm

Gör så här:

Häll kaffepulver, socker och hett vatten i en djup bunke/mixerskål. Vispa med elvisp till ett pösigt skum i ca 5 min.Värm mjölk, eller häll upp kall mjölk (eventuellt med is) i två glas. Toppa upp med den fluffiga ”kaffekrämen”. Pudra över lite kakao eller espressopulver. Klart!

___________________

Vad tycker ni? Hiss eller diss med detta kaffe??