Söta påskpyssel

.

Påskriset är piffat med egengjort piff!

.

Hur gulliga??

.

Tjingeling,

Det finns mycket sött till påsk man kan pyssla ihop själv, eller tillsammans med barn om man nu har några sådana i sin närhet vill säga. Som här, lätt som en plätt har jag och Julie pärlat små söta påskharar till påskriset, jättefina tycker jag!

Finns säkert mallar att köpa, men du kan ju också bara räkna pärlorna och lägga likt den jag har fotat här i närbild. Stryk och sen bara att knyta i en sytråd och vips är det klart. Jag har använt en fyrkantig pärlplatta till dessa små påskharar, det var enklast för att få till formen.

.

@jennyshusochhem

.

Annat fint tips är att pryda riset med sådana här små gulliga bollar. Ännu enklare än att pärlar, för det är ju ändå lite pilligt. Man köper ullkulor (finns hos Panduro), och så använder man nål och tråd för att göra själva hänget av sytråden, och vips har man dessa små pastelliga bollar att piffa upp sitt riset med 👏🏼

.

Panduro

..

En annan variant på piff som man kan göra relativt enkelt med tunn ståltråd och små träkulor i två olika storlekar är  att forma som kaninöron. Knyt i garn som hänge och vips kan man ha det i sitt påskris istället för den vanliga påskfjädrarna.

.

.

Panduro

.

På tal om fjädrar, man göra sina egna i papper, himla fina tycker jag! Dock lite pilligt tänker jag, men vill man ändå testa att göra dessa, då gör man så här:

  1. Ta ett ark origamipapper och vik det på mitten.
  2. Limma den ena halvan med limstift, lägg sen en bit varmförtennad metalltråd mitt på den limmade biten.
  3. Vik därefter över den andra halvan och tryck till pappret.
  4. Klipp sen bort kanterna så att en fjäder tar form, klipp därefter täta jack på var sida om metalltråden så att smala remsor bildas.

Vill du ha ännu mer effekt så kan man alltid måla, stänka eller glittra fjädrarna lite efteråt.

Kommer du att pyssla något inför påsk?

.