Jessica Lagergrens

Inte barnens val

Jag har haft ett tufft dygn med extremt många tårar. Vissa veckor utan barnen är helt klart tyngre än andra. Jag brukar kunna känna en liten lättnad när mammavecka övergår till pappavecka. Mest för att jag kan jobba utan att behöva tänka på vabb. Men dag två brukar en tomhet infinna sig och veckan utan barnen känns plötsligt väldigt lång. En vecka är lång tid. Jag hälsade på hos Ibbe och tjejerna igår och när jag skulle gå hem blev Elsa ledsen. Det gjorde så ont i mitt hjärta. Jag vill inte att hon ska behöva vara ledsen.

Det var mitt och Ibbes beslut att separera, inte barnens. Dom har inte valt att leva i olika hus och bara få ha sin förälder en vecka åt gången. Det gör ont i mig. Jätteont. När jag väl började gråta igår kunde jag inte sluta. När jag klev in i mitt hus igen upplevde jag en ensamhet som var övermäktig. Det kändes så tomt. Så ensamt. Jag sover alltid med tjejerna så att sova ensam i huset var hemskt igår. Jag gick och la mig tidigt så att det bara skulle bli en ny dag. Det kändes lite bättre när jag vaknade idag och jag har facetajmat med barnen. Jag längtar till måndag när jag får ha dom nära igen.

Ikväll var jag med i stallet när Alice var på ridskola. Det var väldigt mysigt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Vi kör byte på fredagar men på må-tis (hämtar på frita, lämnar på tisdag morgon) lånar den andre föräldern! 2-2-3 tyckte vi och barnen var för hattigt, det här var en bra kompromiss..

  2. Anna§

    <3
    Våra grannar kör också 2-2-3 så hon har alltid barnen ons-fre och sen varannan helg så då blir det ju 5 dagar. Minstingen var 3 när de separerade och det har fungerat väldigt bra.
    stor kram<3

  3. Anna

    Tufft för dig. Säger detta med kärlek. Barnen är för små för att köra varannan vecka. Har många vänner som kör var 2-3 dag. En vecka är en evighet för ett barn. Och för er. Gör det som passar er bäst. Finns inga regler. Kram

  4. Antonia

    Varför inte ta med henne hem? Man behöver ju inte ha det helt bestämt att det ska vara en vecka på samma ställe. Hon kanske behövde sin mamma lite extra bara. Vet en del o även sett reels om att barnen kommer en extra kväll bara för att dom vill träffa sin mamma/pappa lite extra.