Jessica Lagergrens

5 enkla tips för en bättre ekonomi

Reklam för UC

Ekonomi. Ett ord som alltid gett mig en liten oroskänsla i magen. Jag har varit slarvig med min ekonomi och inte haft full koll om jag ska vara helt ärlig. I och med separationen och att jag köpte ett eget radhus tvingades jag att få stenkoll på min egen ekonomi. Det har varit så nyttigt för mig och något jag såklart borde haft bättre koll på tidigare, men bättre sent än aldrig, som det så fint heter.

Jag har fått möjlighet att göra ett samarbete med UC och jag vill berätta för er om deras verktyg Kreditkollen. Genom Kreditkollen kan du få koll på din och kontroll över din privatekonomi och du kan enkelt följa din kreditvärdighet. Kan vara väldigt nyttigt och bra inför ett möte med banken inför tex ett bostadsköp. Dessutom kan du få värdefulla tips på hur du kan förbättra din privatekonomi. Läs mer om Kreditkollen HÄR. Jag har sparat ner 5 tips från UC:s hemsida, det är totalt 10 tips och vill du läsa alla kan du klicka HÄR.

1. Betala dina räkningar i tid
Det låter självklart och enkelt men det är lätt att glömma vilket kan resultera i tråkiga och onödiga betalningsanmärkningar som försvårar för dig att ta lån.

2. Börja buffertspara
Javisst, det låter lite torrt och tråkigt, men vad skönt att ha pengar när olyckan är framme. Hål i tanden, eller plomben som ramlat ut. Diskmaskinen som slutat fungera eller skärmen på datorn som spruckit.

3. Spara först och köp sen
Det verkar kanske smart att köpa på avbetalning och att sprida utgifterna kanske du tänker när du står där i affären, men avbetalning är alltid dyrare med hög ränta och kreditavtalen kan ligga kvar lång tid, även om du betalat av din kredit, vilket påverkar din kreditvärdighet.

4. Lägg dina betalningar på autogiro
Missa inte dina räkningar så du får påminnelseavgifter eller ännu värre en betalningsanmärkning. Dessutom ger autogiro dig en överblick över dina fasta utgifter och du lär dig känna igen dem och kan lätt följa förändringar.

5. Undvik sms-lån och andra snabba lån
Det är lätt att tänka att det gäller en liten summa. Problemet är att summan alltid växer med avgifter och räntor. Det snabba och lilla köpet blir därför ofta en tråkig och dyr affär som bidrar till sämre kreditvärdighet för dig.

UC är Sveriges ledande leverantör av digitala företags- och konsumentinformationstjänster.

Visste du att UC i mer än 40 år har samlat in data och information som de omvandlar till modeller och insikter som används av både privatpersoner och företag? UC har bland annat tjänster för dig som ska köpa bostad, få koll på din privatekonomi eller för att få ditt företag att växa. Läs mer om UC genom att klicka HÄR.

Läs mer om Kreditkollen HÄR.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.