Åtal mot en göteborgare för gängmord i Köpenhamn

Den 4 december 2021 sköts en man ihjäl mellan Sorgenfrigade och Nørrebrogade på Nørrebro i Köpenhamn. Mannen var enligt uppgifter i media medlem i Satudarah MC. Bara 20 minuter senare kunde polisen ovanligt nog gripa två män som misstänkta för skjutningen. En då 21-årig svensk och en då 18-årig dansk. Mordet på Satudarah-medlemmen var en av flera skjutningar i en konflikt i de danska gängmiljöerna vilken också spred sig till Malmö och Helsingborg.

Nu har det två blivit åtalade tillsammans med 3 andra män. De 4 danska männen har alla en koppling till det kriminella gänget NNV (Nørrebro-Nordvest). Enligt åtalet ska svenska ha anlitats som torped av danskarna.

Den svenske mannen heter Youssef Barham och dömdes i mars 2020 till två års fängelse till för inblandning i en mordförberedelse i Lund i Skåne. Detta efter att hovrätten sänkt tingsrättens dom som innebar fängelse i 5 år. Mannen är från Angered i Göteborg. Det planerade mordet var en del av en konflikt i Göteborgs gängmiljöer som innefattar en bomb i Landvetter och flera andra våldsdåd.

I oktober 2021, en dryg månad innan han greps i Köpenhamn, dömdes han till skyddstillsyn för rån skyddstillsyn. I ärendet figurerade också flera gängkriminella från Frölunda.

Nu åtalas Barham i Köpenhamn för mord, mordförsök, grovt vapenbrott och för medlemskap i kriminell organisation.

Gängkonflikt i Köpenhamn

Mindre än ett dygn efter mordet på Satudarah-medlemmen sköts an annan man till döds på en svenskägd frisörsalong, Yomok Herrefrisør, på Islevbrovej i Rødovre (vid Islev Torg) i nordvästra utkanten av Köpenhamn. Det har visat sig att det var en bulgarisk 17-åring som utförde skjutingen. Tre personer träffades av skotten. Det handlar bland annat om en 15-åring som går i en skola i närheten samt ägaren till frisörsalongen.

Ägaren av frisersalongen är enligt Kvällsposten en man från Malmö. Enligt danska källor är det en man vid namn Ahmed Yomok. Denne har aldrig dömts för några brott och har så vitt det är känt ingen koppling till gängbrottslighet. Han är av allt att döma bror till Omar Yomok som har kopplingar till gängbrottslighet i Malmö. Även en annan bror, Majd Yomok, är dömd för brott.

Läs mer:

 

 

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!