Ung man i Västerås ihjälskjuten

Vid femtiden på tisdagseftermiddagen den 1 november sköts en ung man i 20-årsåldern i stadsdelen Bäckby i Västerås. Polisen fick in flera larm om skottlossning på Puddelugnsgatan och när de kom till platsen hittades en skadad ung man. Han fördes till sjukhus i ambulans och med allvarliga skador. Han avled senare på sjukhuset.

Mannen som enligt osäkra uppgifter kan ha burit namnet Moh@mm@d Abdul Az#z. Skjutningen är med stor säkerhet gängrelaterad och kopplad till en konflikt i Västerås som pågått en längre tid. Under 2021 och 2022 har det varit en lång rad våldshändelser i Västerås som kan kopplas till konflikten. En del av orsakerna till konflikten kan vara att flera ledande kriminella i Västerås hamnat i fängelse  på grund av knäckta chattprogram som EncroChat, ANOM och Sky ECC. Mordet är skjutvapenmord nummer 56 i Sverige i år.

Den skjutne mannen dömdes nyligen till fängelse för en kidnappning men tingsrätten beslutade att han inte behövde bara häktad i väntan på att straffet skulle avtjänas. De tycks ha kostat den unge mannen hans liv.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!