Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KRÖNIKAN 3-4/11 2022.

Världen: Nazisten Theodor Engström döms för terroristbrott efter mordet i Almedalen.

Sverige: Nu har Sverige en utrikesminister som inte vet skillnad på demokrati och diktatur. Tobias Billström (M) är tidigare mest känd för uttalandet att ”de som hjälper flyktingar är inte blonda och blåögda”. Själv är han den mest blåögde när han påstår att Turkiet är ”en demokrati”. Det gäller att smöra för Erdogan så att vi kommer in i Nato.

Björn Söder (SD) vill hämnas på Tidö-kritiska Civil Rights Defenders med indraget statligt stöd. Förebilden här verkar vara Putins Ryssland. Ulf Kristersson (M) vill inte ansluta Sverige till FN:s kärnvapenförbud; det skulle kunna motverka Nato-anslutningen.

Lund: Det är obegripligt att man inte kan få äldrevården att fungera; problemen har varit uppenbara i femtio år. Inte ens på sin dödsbädd kan sjuka åldringar få en plats på särskilt boende och ett värdigt slut. Se på Hospis-rörelsen – och gör om, gör rätt!

Boktips: Shantideva: En Boddhisattvas Liv.  R. Larson. ISBN 13 9789151402413.

Konsten: Sidan med mina 200 målningar har inte varit sökbar en tid, men nu ligger den ute på nätet igen. Varning för plagiat! Jag kommer att uppdatera den med nya målningar efterhand som de skapas.

***

Citatet: 

”Även när alla tänkbara vetenskapliga problem besvarats kommer livsproblematiken att förbli orörd”. – Ludwig Wittgenstein.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades den 2 november, 2022 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com