Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan  20/10-21/10 2022. Konst och Politik.

Världen: Hyrestak. Snart är det val i Danmark och bostadspolitiken är en av de hetaste valfrågorna. Nyligen röstade Folketinget igenom ett hyrestak som tillåter fastighetsägare att höja hyran maximalt 4 procent om året (ETC).

Sverige: Det är en blek regering som tillträder. Och att Svantesson, som förstört Stockholms sjukvård, nu som finansminister ska kunna förstöra också Sveriges ekonomi inger vissa farhågor. Billström som utrikesminister framstår närmast som ett dåligt skämt.En friskolelobbyist blir skolminister. Någon klimatpolitik syns överhuvudtaget inte till. Sverigedemokraterna kan däremot vara nöjda och kan nu storsatsa på ”återvandring”, frivillig eller ofrivillig.

Lund:  En mångfald av verk i olika material. Just nu går det att se några riktiga guldkorn till konstverk på Skissernas museum, skriver Lundagård. https://www.lundagard.se/2022/10/19/maxad-samtidskonst-pa-skissernas-museum/

Konsten: Van Goghs solrosor har fått en burk tomatsoppa över sig på National Gallery i London – i protest mot nya olje- och gasprojekt. Den olja van Gogh själv använde var dock inte fossil, det var gammal hederlig linolja.

Boktips: Staffan Jacobson (red): Världens bästa konstcitat. Palmkrons/Lunds Konsthall 2002.

Steven J. Rosen: Det okända Indien. BBT 2005. Överdådigt illustrerad.

***

Citatet: 

”Du står där på stationen och allting är grått och dystert – då plötsligt dyker ett av dessa graffitimålade tåg in och lyser upp det hela som en jättelik blombukett från Latinamerika!” – Claes Oldenburg.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades den 20 oktober, 2022 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com