Pannkakslasagne

10 st pannkakor hemlagade eller köpta1 pkt bladspenat1 msk smör500 g nötfärs1 st lök liten hackad gul1 pkt bacon strimlat4 msk tomatpuré0.5 tsk salt1 krm svartpeppar1 dl vatten1 dl riven ostUgn: 200° Vill du göra egna pannkakor så kommer receptet här:Pannkakor ca 10 stycken2 1/2 dl vetemjöl1/2 tsk salt6 dl mjölk3 ägg3 msk smörGör så här:Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen.                                                                                                               Smält smöret i stekpannan och vispa ner i smeten. Stek tunna pannkakor av smeten i en stek- eller pannkakspanna. Gör så här: Grovhacka den avrunna spenaten. Fräs den hastigt i lite smör. Fräs lök och bacon. Tillsätt färsen och bryn den tills den har fin färg. Rör ner tomatpuré, salt, peppar och vatten. Sjud några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ett lager pannkaka (4 st omlott)  i en smord ugnssäker form och bred över cirka hälften av färdröran ihop med spenaten, vik in kanterna på pannkakorna. Lägg på ett lager pannkaka (4 st)  och täck med resten av färsröran, spenat  och på toppen 2 pannkakor och riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera med grönsaker. Lägg på ytterligare två pannkakor på toppen innan du lägger på osten.