virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

Som vanligt....

Skogstidningar skriver som väntat med stora bokstäver i rubrikerna, att sågverk fått minskad vinst. Man tror de tänker starta insamling till dem.

När situationen beskrivs av dem är leveranserna ganska normala och byggsektorer som reparation och energibesparingar är som vanligt.

Följaktligen kan man dra slutsatsen att sågverken under två goda år blivit slappa i ambitionen att hålla nere driftskostnader och kanske även egna löner och bonusar.

Södra visade ju nyligen också att de sovit i sågverksbranschen.

När sågverk som säljer pellets signalerar sämre priser då borde företaget ifrågasättas och inte branschen.

En vanlig erfarenhet är att dåliga sågverk klarar sig i de goda tiderna, men är de som först visar röda siffror när det vänder. Södra har alltid funnits där och Bergs Timber också senaste åren. ”Visa löss känner man på gången”.

Det tidigare svaga ”bolaget” (enligt tidning) Mellanskog visar på ökad vinst för kvartalet. Vid eftertanke är det nog normalt. De har ökade inkomster på bränsle och mer såld volym. Kanske en stakare kraft växer lite i prisdiket.

Dags för ”sölkorvarna” att i tid se om sitt hus.

Fortfarande har sågverksdelen i de stora företag som presenterat sina bokslut ca ¼ av omsättningen i vinst. Mer än dubbelt mot vad som är vanligt.
Taggar: ATA, Land, Virkesakuten;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: