virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

38 Biometria m.fl.

Det är inte bra att Skogforum inte på två år gjort några tydliga varningar omkring den olagliga matrisfubben. De ansvariga där säger att de inte har tid. Följaktligen finns inte tid för ett problem som bedragit skogsägare på 7 miljarder kr.??? Än mindre vill man inspirera till markering mot myndigheter som medverkat i detta bedrägeri.

I stället uppskattar de att Monika Strömgren Biometria ”vilseleder” på forumet, med egen test på egna gamla provstockar från 90 talet där ex. de långa stockarna bara var apterade i avsmalning 7 mm/m. (Stockar som även varit med när nya topp-rot-mätningen tagits fram.) Följaktligen visar den testen inte effekterna när medellängden ökat 1 - 6 dm på virket och de långa stockarna apterats i nästan all avsmalning som varit rak. På 90-talet fick man även leverera längderna 31 och 34 dm.

Ingen har heller reagerat på att det endast varit fyra ”utvalda” sågverk (icke namngivna) i hela landet där volymen med matrisfub kontrollerats ”i verkligheten”.

Virke typ det Södra tagit emot har i genomsnitt vid test haft förluster på 10 – 50 kr/m3.

Kända skogsägare på forumet tillåts vantolka avsiktligt för att förbli omtyckta av köpare. Forts.

Taggar: ATA, Bergkvist, Biometria, Canfor, Derome, Holmen, Karl Hedin, SCA, SDC, SLU, STORA, SYDVED, Siljan, Skogforsk, Södra, Vida, Virkesakuten;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: