virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

40 Derome

Marie Henningsson på Land har också skrivit en framgångssaga för Deromesågen.

Ni vet att Derome arbetar med olaglig matrisfub och varit mycket illa berörda när de fått frågor om detta från mig och andra.

Derome får i artikeln uttrycka sin företagsidé och att de har utvecklat alla delar i företaget. Egentligen får de säga att de är på tå för allt.

Derome skryter med att de är ett fullserviceföretag för skogsägare. Rådgivningen framhålls. De är nu lokaliserade från Kalix till Ystad med 2800 personer i företaget. Hur kan ett så stort företag vara det bästa för skogsägare?

 ”Osökt” går tankarna till Kinas strategi att köpa in sig i hamnar, länder och där bli dominerande och kan ställa krav och bestämma över marknad. Vilka möjligheter har de flesta fattiga länder att sätta emot om Kina vill bestämma med vissa ultimatum?

Vi har sett hur ”stora” Södra succesivt dragit ner virkespriserna till EU:s lägsta. Är det någon som tror att Derome avviker och bjuder mer än vad de önskar i vårt nuvarande land som blivit ett stort ”prisdike”. Om Derome behöver virke, kommer de då att föreslå skogsägaren att vänta med avverkning i ett bestånd som kan växa en handfull år ytterligare?

Hur kan man lovorda ett företag som sysslar med olagligheter och är på väg att bli dominerande, men samtidigt påstår sig vara sin absoluta motparts bästa rådgivare. Detta är för likt att låta räven vakta hönsen.

Taggar: Derome, Matrisfub, Virkesakuten, fuskfub;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: