virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

15 Erfarenheter av NIBE värmepump.

Forts; Nu är det tider när alltfler personer/värmepumpskunder inser att de intervall på tre timmar som vi har två till tre ggr per dag med de högsta elpriserna, de bör vi försöka undvika för att köra våra värmepumpar på full fart för att sänka egna kostnader och få strömmen att räcka de jobbiga timmarna. Men projektledare Sven Hallbeck på NIBE ”gömmer” sig fortfarande. De förmedlade programändringar från NIBE indikerar ingen färdig lösning på de brister som förmedlats.

Fler har noterat trubbigheten i utrustningen på NIBE. På Facebook skriver en ägare sin synpunkt om detta. ”Jag har en anläggning som är grymt stabil och enkel att hantera men tar ett dygn på sig att korrigera värmen om vi vill ändra upp eller ner. De som installerade sa att man ställer in den och sedan rör man den inte, då fungerar den bäst.” Detta är tydligen också en kund som försöker utnyttja de inställningar som är dåligt beskrivna i instruktioner och är trubbiga att använda i värmepumpens lilla display.

NIBE är ett år sena ett implementera möjlighet där lätt halva elpriset kan sänkas på åtminstone halva mängden använd el. Resultatet blir vid 2 kr/kWh ca 50 öre/kWh. Det är ca elpriset när ni också köpte värmepump. Det motsvarar egentligen vad som då skulle kunnat motsvara gratis el från elleverantören. Forts;

Taggar: Nibe, Virkesakuten;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: