virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

1356 Södra. Varningssignaler.

Skolpersonal har fått utbildning på vilka signaler de skall söka efter bland barn som är på väg att fastna i gängkriminalitet. Plötsligt såg skogsfolk paralleller i kooperationen där Södra visar sådana felaktiga beteende;

Självsvåldiga, stöddiga och aggressiva. Begär att skogsägare skall ställa upp för dem. Förtroendemän tystas. Skogsägare som kräver sin rätt hotas.

Slarvar med noggrannhet, tid och respekt för andra. Gör dåliga jobb vid avverkning där virkesvärdet inte utnyttjas. Tillämpar aptering som gynnar sortiment som Södra vill ha, men är ogynnsammare för skogsägare. Försökt bedra speciell skogsägare på halv miljon. Väljer maskiner och tidpunkt som mest passar Södra.

Agerar frikostigare med pengar. Betalar extra, av tagna pengar som inte gått till skogsägares virkesleveranser, för avsatta område till naturvård, som skall ge PR för Södra. Ger med samma syfte bidrag till att skapa campingområde för semestrare med husvagn.

Vill imponera. Deltar i skogsdebatt och framhäver egen förträfflighet tillsammans med skogsbolag som tar större hyggen än vad ståndortsanpassat skogsbruk motiverar.

Rör sig i gängkriminalitet. Har använt olaglig matrisfub i mer än 16 år tillsammans med övriga gänget, som gjort likadant och flyttat minst 7 miljarder kr från skogsägare och entreprenörer. De lockar entreprenörer att medverka/tiga om problemet för att få andra ekonomiska fördelar.

Tur att det finns flera hundra alerta förtroendemän som nu lär agera mot detta.!????????

Taggar: Matrisfub, Södra, Virkesakuten, fuskfub;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: