virkesakuten

Ett verktyg för bättre virke.

1355 Södra (mest)

Arbetsmiljöverket har gjort ca 5000 kontroller på viktiga företag i landet och funnit att 82% klarar inte kraven på säker arbetsmiljö.

”Det är förfärliga siffror,” säger generaldirektören.

Det jag har skrivit om i skogsbranschen sen 2006, det pekar på att den är minst lika dålig. Nonchalansen vad gäller redovisning, kvalitet o.dyl. gör att jag använder samma omdömen som generaldirektören.

En bransch som avsiktligt sysslar med olagligheter har sänkt sitt förtroende. Det gör det svårt att försvara när branschen nu hängs ut i TV och diskuteras i EU.

Detta har jag sett på 4/5 av skogsföretagen och avslöjat och agerat mot det.

Att notera hur Lotta Lyrå som ny vd på Södra med falsk entusiasm lovade sätta sig in i gamla problem och åtgärda, det är scenarier som nytt folk ”leker” med en kort tid. Därefter skickar de ärendet till någon med hög position och då blev det Paul Christiansson som gör ”samma resa”. När han insåg att det var solklara synder vid avverkning, som inte Södra ”vill erkänna,” då får Lyrå tillbaka bollen och det upprepas med ny ledningsperson.

För att ”smita” från att ersätta fel på några tiotal tusen har Södra lagt 50 – 100 000 kr i internkostnader och förlorat miljoner i minskad mängd virke och sänkt renommé.

Taggar: ATA, Bergkvist, Canfor, Derome, Holmen, SCA, SLU, STORA, SYDVED, Södra, Vida, Virkesakuten;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: