/ Life of Sofie /

Fredag 5 Augusti 22| Semestern i Sverige lider mot sitt slut

Tja! Sitter här uttråkad och tänkte att jag kan lika gärna fördriva tiden med ett inlägg innan jag är härifrån alldeles för länge och då är det bara jobbigt och så prokrastinerar jag inlägg dag för dag, haha. Arbetar lite förebyggande tänker jag ;-) 
 
Som semestern lyder så är min semester på hemmaplan snart slut, men det betyder inte att massa annat skoj inväntar. Tänkte att jag kan försöka re:capa det som hänt sedan vi sist hördes av i alla fall innan vi går mot andra nyheter. Förra veckan var jag på min första ansiktsbehandling (say whaaat??) och gjorde en kemisk peeling. Svinnice!! Var även och åt middag med min fina faster och syster på en fransk restaurang på söder. Också svinnice! Vi hade supertrevligt som vanligt<333
 
Jag träffade min fd. kollega men som numera blivit en av mina fina vänner, så tacksam för henne. Vi gick och käkade på Gioia som jag velat testa ett tag. Jättefin interiör, supertrevlig personal, grym mat, ännu bättre sällskap (!!!!) så ger kvällen 20/10. Det hanns även med grillning med våra familjevänner. Jag och mamma avslutade veckan med en promenad i skogen, jag hade velat hitta lite kantareller men det var det alldeles för torrt för :-) På kvällen tittade vi på The Sound of Music för att fräscha upp våra minnen. 
 
Denna vecka börjar nästan lida mot sitt slut men jag började veckan med att umgås med H, vi tog en långpromenad och bara myste. I tisdags var jag och käkade middag med min syster och hennes vänner på nyöppnade Basta! som ligger på takterassen på Åhléns (tror ingen missat det) och vi hade supertrevligt. Vi avslutade kvällen på TAK. 
 
Onsdagen var jag hemma men på kvällen gick jag och H och käkade på Sin Ramen, faaan så gott det var!! Är så såld på ramen och nu vill jag bara åka till Japan och käka mig genom hela Japan, haha. Så ja, jag rekommenderar verkligen Sin Ramen! Igår så gjorde jag ytterligare en ansiktsbehandling (haha från att aldrig ha gjort någon till två stycken inom loppet av en vecka) men denna gång gjorde jag PRX T-33 behandlingen. Låter jättehigh tech, haha. Det är bäst att googla om ni inte vet vad det innebär. Jag var i alla fall jättespänd över att göra den, det sved liiitegrann men absolut uthärdligt. Kände mig dock helt handlingsförlamad resten av dagen, fram tills imorse, då jag inte fick röra mitt ansikte/skölja det etc. Efter min ansiktsbehandling åkte jag till polisen, både mitt PASS och nationella id-kort hade kommit. Äntligen kan jag släppa den tyngden från mina axlar! 
 
Senare på eftermiddagen åkte vi till min kusin Daniel och hans familj för att se deras nya hus i Sundbyberg och fira deras dotter som fyllt år. Vi hade så kul! Min kusin Caroline var också uppe på besök så vi blev ett litet gäng. Vi käkade massa god mat, umgicks och njöt av sommarens sista dagar ihop. Jag såg ut som en glazed donut hela kvällen men jag tänkte att det inte fick stoppa mig från att ha kul, haha!! 
 
Idag har jag sovit ut, gjort lite ärenden, gått på långpromenad och ska snart plocka undan lite. Ikväll ska jag till Emma, vi ska dricka sangria och äta chark/plock. Hur trevligt? Ser så fram emot det. Imorgon har jag inga planer men tror det är bäst att jag tar det lugnt. På söndag ska jag äntligen göra min pedikyr och på kvällen ska jag käka på Olli med Olivia och Angelica, supertrevligt. Det är min "sista" helg i Sverige nu på ett tag för på måndag åker jag till...
 
Österrike!!! Jag och mamma åker till Salzburg i Österrike på måndag morgon och är där fram tills lördag innan vi tar tåget till Zürich där vi möter upp min kusin Rebecca. Sen spenderar vi ytterligare åtta dagar i Schweiz med henne. Först var planen att bara åka till Schewiz men nu tog vi tillfälle i akt och besöka Österrike också då mamma velat åka dit i många år, hennes favoritfilm är The Sound of Music, haha. Sen är ju inte bara det huvudorsaken, utan vi ska ju hitta på massa annat kul också! 
 
Jag kommer ta med min dator dit då jag måste, så jag ska försöka uppdatera därifrån någon gång. Så semestern är inte SLUT, men den börjar bli slut här. Dock har jag haft en sjuhelvetessommar och haft sååå kul. Ser fram emot vad som händer härnäst! Sååå tacksam också. 
 
Nu är det i alla fall dags att avrunda. Vi hörs antingen härifrån Sverige eller Österrike, det återstår att se. PUSS!!♥
 
Hommage är en restaurang som tidigare var en brandstation, så ballt. Älskade interiören, sådant gör mig så glad. Maten var också sååå god! 
Gioia levde upp till förväntningarna.
Grill slår aldrig fel. 
En långpromenad på kvällen under sensommaren, helt fkn amazing. 
Supertrevligt på Basta! Delade på en burrata till förrät med min syster, det var första gången hon åt det. VA? 
Lite drinkar på TAK. Jag drack en friezling, riesling som slush (ni fattar säkert), så god!!
Ännu en matupplevelse på Sin Ramen!
En sådan trevlig torsdag. Tårtan såg absolut inte heller ut sådär, men så går det när en 4-åring försöker bära den själv, haha!! Den var lika god ändå ;-)