0

Mysiga ridturer och en krasch

Igår red jag och Filippa ut med Mango och Hades. Vi var ute en timme och travade massor. Mango var så duktig, lite spänd stundtals.

Sam och Edward fick gå dressyr i hagen. Sam låg fokus på övergångar i alla dess gångarter. Hon var riktigt fin. Edward skulle bara gå avslappnat och inte hänga i höger tygel eller springa på snedden, gick ju sådär... Men galopparbetet kändes bra och vi kunde göra lite övergångar utan att han stressade sönder så det tar sig. 
Avslutade med att rida Alva. Travade på lina men skrittade av själv. Hon har blivit så himla duktig. Uppsittningarna går jättebra och hon accepterar mig mer och mer på ryggen. Det är avsittningarba som är problemet, hon tycker det är jätteläskigt när jag släpper stigbyglarna så vi jobbar vidare på att även avsittningarna ska bli odramatiska. 

Idag red vi ut igen och den här gången hängde Emanuel med ut. Det var trevligt, så kul att kunna rida ut allihopa. Jag hade Mango igen och vi red samma väg, han kändes något mer avslappnad idag. Han blir mindre spänd när vi travar så jag får helt enkelt trava mycket när vi är ute. Det var Mangos fjärde ridpass på raken och det känns i mina ljumskar kan jag lova. Han är ju ganska rund... Men det ska vi ändra på nu. 

Medan Filippa och Emanuel jobbade med Alva så red jag ut på Edward. Det gick inte så bra. Han stack iväg och det kom en väldigt snäv högersväng som jag inte ville ta i den hastigheten så jag drog i vänster tygel för att försöka vända runt honom. Han kastar sig och drar iväg igen men får inget fäste så han går omkull och jag kraschlandar på axeln. Han upp på benen snabbare än blixten och travar iväg en bit, dock fastna ha i tygeln så han stannade vilket var tur. Lyckadesfånga honom och trassla ut tyglarna, kollade igenom honom lite snabbt och ledde runt tills han lugnade ner sig. Sen hoppade jag upp och red vidare, tog det lugnt men han kändes fräsch så han fick galoppera lite på slutet igen. Skamsen kom jag tillbaka till stallet och erkände min avramling.

Avslutade med att rida Alva lite igen. Idag testade jag att rida lätt och det gick bra, i slutet släppte jag till och med halsringen. Får se hur veckan blir med min axel och hur mycket sällskap jag har i stallet men nästa steg blir att trava själv. 

(null)
Alva med sin rosett från boostern 2021. Inte alla hästar som får en inridningsrosett. 

Alva hade även tappat en sko som jag lyckades slå på själv igen. Hon skötte sig bra. Tog lite tid men inge stress eller bråk och det är huvudsaken. Nästa gång ska vi ju testa med en halv dos domesedan och se om vi kan börja fasa ut det. Efter idag känns det bra men det måste ju funka med Alexander också. 

(null)
Har även fått Sams rosett från vardagslydnad, rosa till min stora glädje. Nu laddar vi om för fas 2 i vardagslydnad. 

Har haft en bra stallvecka så blir lite ledsen om axeln ska förstöra något och så är jag såklart orolig för Edward då han landade på sin dåliga bog. Han kändes som sagt okej när jag red, men såg stel ut när han gick ut i hagen igen så får se hur han mår imorn. 

(null)




Kommentera här: