0

Miljöträning och distans

Helgen som var så var det tävlingsdags igen. Samandhi är anmäldtill vardagslydnad under våren och första fasen skulle filmas och skickas in nu i februari. Nedan ser ni dom olika momenten.

(null)

Tunneln gjorde vi med fyra hinderstöd och en pressening över. Jag använde mig av klinkern och då tog det inte många minuter alls att få igenom henne.
Eftersom Mango drog ut från banan sist vi skulle göra övningen så fick han göra det den här gången istället. Han är inte anmäld till vardagslydnad så han var bara med i träningssyfte. Han försökte slita sig en gång och ville inte gå i närheten av tunneln först. Men sen bad jag bara honom att följa med mig igenom och det gjorde han, fort... jag höll på att bli omkullsprungen. Gick igenom några gånger tills han kändes lugn.
Edward fick också testa på och han var lugnast av dom alla.
Filippa fick kämpa en hel del med Alva. Tillslut höjde vi upp "taket" eftersom hon inte ville sänka huvudet och gå samtidigt, då gick hon igenom utan problem.

Nästa punkt var att dra något. Vi testade att tolka och Sam undrade vad fasiken vi höll på med. Men med lite övertalningen så drog hon Filippa på tefatet.

Vända snävt vad det jag trodde skulle vara enklast men nej Sam skulle minsann inte gå in i en fyrkant av bommar... Fick hoppa och och leda igenom flera gånger innan jag kunde hoppa upp och svänga runt. Hon var inte alls lika lyhörd och smidig som hon brukar vara m en vi fixade det lite halvhjärtat i alla fall.

Stå stilla fixade hon på tredje försöket. Hon envisades med att gå fram ett steg runt 30 sekunder på dom två första tagningarna.

Sista var paraply, Samandhis skräck. Jag har övat ett par veckor i boxen och haft paraplyt som en target för att avdramatisera den. Det har gått helt okej, har kunnat gå runt henne och lite så. Hade dock inte testa uppsuttet förens i lördags. Höll på en stund med klinkern innan vi filmade. Valde att bara stå stilla när vi filmade så hoppas på att det blir godkänt, har sett fler bidrag som gjort det stillastående. 

Bjuder på två avsuttna bonusbilder.

(null)

(null)


Klippt ihop en film där ni får se vad vi skickade in.


Söndagen bjöd på sol och knarrande snö dagen till ära. Distanstävling stod på schemat. Eftersom det inte blev som planerat från början så var det bara jag och Filippa så jag passade på att ta Mango. Vi skulle bara rida två km och svara på frågor i en app, som en tipsrunda. Nu blev det mycket längre än två km då appen krånglade för oss men det gjorde inget. Mango skötte sig jätte bra hela vägen.

Hann även skritta runt lite på Alva och rida Edward. Så det blev en bra helg.

Nu till helgen står distanshoppning på schemat, får se vilka hästar det blir. Sam har tillfrisknat så hon kan förhoppningsvis trava lite bommar och så länge inte Edward blir sjuk så får han hoppa om underlaget tillåter. 

(null)

Kommentera här: