Den lilla


Dålig dag! 

Jag har ont i mitt bäcken, gör ont att sitta. Närhetsbehovet denna lilla kräver medför knapert sömn som inte gör min rygg något bra. Har dessutom huvudvärk och en treåring som står och skriker på mig vid varje amningstillfälle idag. Antingen för att denna lilla inte får äta, för hon ska gosa först, det är hennes plats. Skulle jag förmodat sätta mig med amningskudden står hon och drar i den, skriker på mig att jag inte får ha den. 

För övrigt viktigt att nämna att treåringen, med sitt trots är ändå relativt duktig, med den lilla i alla fall. 

Med denna lilla hade man förhoppningar om att det skulle gå bättre än förra gången. Att han faktiskt skulle lyckats ta ett eget tag om bröstet, så blev inte fallet och åter igen tar vi till amningsnappen som hjälpmedel. Hade förhoppningar om att denna gången slippa oroa sig över vikten och behöva springa på extra kontroller, men så verkar inte fallet igen.

Nyfödd: 4235g
4 dagar: 3860g
10 dagar: 3860g
19 dagar: 3610g

Besöket på BVC idag gav tillbaka den så välbekanta känslan att gå därifrån känna att man trots verkligen försöker ändå inte kommer fram. Att hur mycket man än gör så är det inte tillräckligt. Förhoppningarna att det denna gången skulle det faktiskt gå bättre men att det faktiskt blivit snäppet värre. Astrid var 3 månader ganmal när jag fick inse att amningen inte funkar helt ut och vi fick börja delamma. Denna lilla är 2,5 vecka gammal, gått ner 250g på drygt 1 vecka, jag som ändå kände att amningen gick bra! Han äter ur båda brösten i regel vid varje amningstillfälle, han suger och klunkar? Han har slutat bråka och skrika vid varje amningstillfälle som han gjorde under sin första vecka. Men han är så liten och så smal! Det kändes inte som om han blivit något större så magkänslan sa ändå att det skulle inte visa super bra på vågen idag. Trodde dock inte så här dåligt, men ja ersättningen är inköpt så nu börjar delamningen. 

Det gör inget, förhoppningsvis ska vi få det att fungera. Tobbe och Astrid är också lite glada över att de kan hjälpa till mer vid matningen. Fast som mamma vill man ju att amningen ska fungera så just nu sitter jag med huvudvärk och en känsla av att vara besviken. Får skapa nya förhoppningar att vi ska kunna fortsätta amma några månader till.   

Extra kontroll redan imorgon. Meningen är att tills på fredag då denna lilla blir 3 veckor gammal ska ha gått upp till födelsevikten men dit har vi långt kvar.