Visst händer det saker!

Efter en ganska lugn vecka på bygget under älgjakten, så drog det igång rejält den här veckan. I måndags var sex man på plats och jobbade med en massa olika saker.
Och sedan har det fortsatt med bra fart under resten av veckan. Isolering och kanter på grunden var på plats redan i mitten av veckan, både på carport och hus. Spännande, för då plötsligt fick man verkligen en känsla av var precis huset står och hur stora rummen blir.
Rör läggs ner längs med vägen för fiber och el, och den flyttade grindstolpen lyftes tillbaka till nästan samma plats (men lite bredare väg). Längs med vägen släntades det och jämnades till när rören kommit på plats.
Golvvärme och armering inför gjutning av platta hörde också till veckans aktiviteter. Även en del förberedande jobb med avlopp och då även ansökan om avloppsanläggning till kommun. 
Brunnen är över 100 meter djup, men dåligt med vatten ännu så länge. En ny tryckning ska förhoppningsvis lösa den saken. Men man vet ju aldrig. Fast det var liknande här när vi borrade för rätt många år sedan, och det ordnade sig bra sedan.
Så nu närmar det sig gjutning av platta, och sedan är det snart dags att komma lite längre upp än bara markarbeten. Men viktigt med en bra grund, och det känns verkligen som att de vet vad de gör, så det känns bra.
Dagens bilder tog jag i onsdags, då det var en vacker höstdag som inspirerade till att ta med kameran och ta bilder både vid bygget och från lite olika vinklar runt omkring.
 
 
 
 
 
1 kommentar
Anna O

Spännande! Det här är kanske en förbjuden fråga, men har ni redan något datum för själva husets ankomst? Eller snarare, hur mycket återstår av förberedelser? Har aldrig varit med om en sådan process och är nyfiken!

Svar: Det som återstår närmast är att gjuta grund. Sedan är det snart klart för väggar och tak att komma. Vi hoppas på vecka 44, eller möjligen 45. Det var sagt 45, men om allt flyter bra kan det bli vecka 44. Så efter en lång startsträcka med först papper mest och sedan grävning närmar vi oss en spännande fas!
Stuteri Kry