Vi ska ta hand om våra vuxna barn

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.

30 oktober

Tradition tio

"Som en gemenskap har vi ingen åsikt om yttre problem. Vi finns för ett ändamål: Att bära budskapet till de som fortfarande lider av effekterna av att växa upp i en dysfunktionell familj". BRB s.539

 Problemen med sjukdomsbegreppet alkoholhaltiga/dysfunktionella familjesystem är oändliga. Vi kunde sitta i mötet och prata om dem kontinuerligt utan att någonsin fokusera på oss själva. Många av oss kan händelse flyttas för att involvera oss själva i en yttre orsak som ett sätt att "försöka rädda världen". Men detta skulle vara en återskapande av dysfunktionen som lärt sig i barndomen där vi behandlade andras behov istället för oss själva.

  När ACA håller sig borta från den offentliga kontroversen är vår dörr öppen för alla som vill återhämta sig från de dysfunktionella effekterna av deras barndom. Om vi skulle ta ställning till en eventuell kontrovers kan vi i första hand locka till några personer som är intresserade av den orsaken, men vi kan späda ut vårt meddelande och eventuellt göra det osäkert för ACA:s i allmänhet.

  Om vi som individer bestämmer efter noggrann tanke att vi vill vara involverade i ett problem utanför gränserna för ACA, är vi medvetna om att vi inte representerar ACA. På så sätt behåller mötena en enkelhet, förbli fri från emotionell förgiftning och ge det vuxna barnet den bästa chansen att återhämta sig.

  På den här dagen hjälper jag mitt möte att hålla fokus på ACA-återhämtning. Om utanför problem uppstår, kommer jag respektfullt påminna andra tradition Tio, bekräftar för mig själv att ACA är min chans att kämpa för mig själv som den viktigaste orsaken i mitt liv.


Jag är ett vuxet barn. Jag växte upp med en pappa som var en periodare. Han hade många långa perioder i nykterhet. Han levde de sista tolv åren nykter. Mamma var en stor konsument, fast i slutet ut av sitt liv, så erkände hom att även hon hade sjukdomen alkoholism. Det efter att jag hade erkänt min sjukdom, och att även min bror hade gått bort i sjukdomen. Fast jag såg inte henne som en alkoholist, när jag var barn. Jag såg henne som en storkonsument. Jag blev själv en alkoholist och nyktrade till 1997 genom att studera AA:s stora bok.

 

  Jag håller nu på att arbeta med AA:s stegbok. Eftersom även jag fick sjukdomen. Jag har den fortfarande, men jag lever i tillfrisknar i AA:s tolv steg. När jag arbetade i dem stegen så ville jag se, hur det kom sig att även jag började missbruka alkohol och andra sinnesförändrade substanser.
  Jag vet att vi inte kan stänga systembolagen, då ser jag det, som bättre att släppa alkoholen fri. Jag vet med mig att jag själv inte kan dricka någon alkohol över 1%. Jag har en sjukdom som heter alkoholism. Det hade även mina föräldrar. Fast pappa som äve hade dibetes och tog insulin sprutor. På den tiden så var det helt vanliga sprutor oc han fick ren sprit att tvätta ren sticken med. Vi som har den här sjukdomen, kan alltid få tag i något att berusa oss med. Det fick jag.
  Fast nu är båda mina föräldrar borta. Men jag får bli min egna vuxna förälder och ta hand om mitt inre barn.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress