Ta hand om sig själv!

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning

18 oktober

Omföräldra

 

  "Med stegen och genom att reparera oss själva kan vi ytterligare ta bort de" knappar "som har drivits av andra för att manipulera oss eller att få reaktion ut ur oss" BRB p 326

  Som barn manipulerade andra oss efter vilja. Ibland verkade vi födda att användas av andra. Vi visades upp för hemska människor som sög oss torra av vårt mod och styrka, för det är det vi lärde oss av våra familjer. Det var vad de berättade för oss var vi menade för det sätt de behandlade oss varje dag.

  Som vuxna vet vi att vi kan sätta gränser för dem som missbrukar oss. När vi upptäcker att vi har återskapat en ohanterlig situation på jobbet, får vi nya jobb. Vi ändrar våra levande arrangemang när vi upptäcker att vi åter lever med missbrukare som håller oss vakna på natten och behöver oss att ta hand om dem.

  I återhämtning skapar vi utrymme för att känna den ilska och skam som överlämnades till oss i vår barndom och vi läker. Vi kan till och med avstå från missbrukande familjemedlemmar permanent om det är vad som krävs för att upprätthålla lugn.

  På denna dag skriver jag ner vad jag vill att mitt liv ska vara som ett sätt att vända saker till min Högre Makt.


 

Tar hand om mig själv i dag, eftersom jag inte flyr med alkoholen längre. Jag arbetar ju även i det programet. För om jag  skulle börja dricka igen, så skulle allt vara förgäves. Efters alkolen skulle leda mig till döden. Jag har problem, eller rättare sagt vi i familjen. Fästmön och jag har ett litet problem i lägenheten. Vi håller på att försöka lösa det. Jag tror att det är det nu. Fast vi kulle behöva ha hjälp ut av någon, eftersom vi båda är lite handikapade. Men som vuxna barn har vi svårt att be om hjälp.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress