Nyktrade till

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.

27 oktober

Tolv egenskaper

"Många vuxna barn kämpar med självförlåtelse eftersom vi är inriktade på att tvivla på oss själva eller vara hyperkritiska för oss själva som barn." BRB p. 234

   Vi höll på i relationer som dog för år sedan. Vi skämdes över att vi inte kunde stå upp för oss själva, men vi sa till oss att vi åtminstone hade någon. Det var en berg-och dalbana - saker blev sämre, då bättre, då ännu värre än tidigare. Vi gick djupare och djupare ner i ett oändligt hål utan ljus och vi flydde ur tiden.

  Idag andas vi den skarpa svala luften av upptäckten i ACA:s solljus. Vi väljer att vara ärliga mot oss själva och andra eftersom det har blivit en vana för oss, en som föddes ur vårt stegarbete och ett lugnt engagemang för det program som guidar oss genom de enstaka mörkområdena i våra liv. Vi gömmer oss från ingen.

  Vi lever, hela och förnuftiga, och vi gillar det. Om någon vill lämna vårt liv, låter vi dem gå. I ACA har vi lärt oss att vi inte kan göra för andra vad de inte gör för sig själva. När vi låter saker dö, finns utrymme för mer kärlek och ny tillväxt. Vi firar det gamla och det nya och ser deras koppling till vår andliga hälsa.

  På denna dag ska jag göra jobbet för att läka mitt förflutna och lära mig att fokusera på de friska saker jag har börjat uppleva. Jag kommer att släppa taget och låta min högre kraft komma in.


Ja jag duger så som jag är. Jag själv drabbades ut av samma sjukdom och började att fly med alkohol. Även jag blev en alkoholist. Men jag slutade att dricka alkohol över 1% med hjälp ut av AA och deras Stora bok 1997. Jag hittade ACA runt 2003 och började arbeta i deras steg ett par år senare. Jag arbetar i båda programmen, ACA för att se på hur det kommer sig att även jag blev en alkoholist. Men som sagt, jag slutade att dricka i augusti 1997. Efter några år som nykter och i mitt arbete med AA:s 12 steg så började jag fundera på att jag som en alkoholist som nyktrat till duger som jag är.

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress