Mina föräldrar gjorde så gott de kunde

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.

29 oktober

Den skuld som föräldrarna överförde

"Det är inte syftet med de tolv stegen i ACA att placera skulden på föräldern eller vårdhavaren, men det vuxna barnet får inte heller skydda föräldrarna under inventeringsprocessen." BRB s.109

Fördömande eller rasande på oss själva för att inte göra något "rätt" är en överföring från vår dysfunktionella barndom. Detta beteende var programmerat i oss. I ACA lär vi oss att ändra det genom att omprogrammera oss själva för att vara snäll mot både vårt inre barn och vårt vuxna jaget.

När vi är frestade att fastna för att skylla våra föräldrar för allt som är fel i våra liv, påminner vi oss om att ACA inte handlar om skuld. Vi besöker förflutna för att lära oss varför vi tänker och agerar som vi gör och lär oss ut hur vi förändrar våra tankemönster. Och vi tar ansvar för Samtidigt som vi strävar efter att förlåta våra föräldrar så att vi kan släppa bort vår vrede, betyder det inte att vi förlåter deras rensningar. Vi lär oss att förlåta personen som är åtskild från åtgärden. Dysfunktion är en familj som släpper ner genom generationerna. Även om vi förlåter, kan det fortfarande vara nödvändigt att skilja från personer som fortsätter att vara osäkra våra egna handlingar som vuxna.

Samtidigt som vi strävar efter att förlåta våra föräldrar så att vi kan släppa bort vår vrede, betyder det inte att vi förlåter deras saneringar. Vi lär oss att förlåta personen som är åtskild från åtgärden. Dysfunktion är en familj som släpper ner genom generationerna. Även om vi förlåter, kan det fortfarande vara nödvändigt att skilja från personer som fortsätter att vara osäkra.

Vi känner igen var vårt självskadande beteende härrörde och vet att vi inte behöver hänga på dem. Vi accepterar att vi är människor, och som sådan vet vi att vi oundvikligen kommer att göra misstag. Men vi är inte nu, inte vi någonsin varit ett misstag.

  På den här dagen hedrar jag mig själv som min egen bästa vän. Jag kommer att stoppa cykeln av självpåverkat känslomässigt missbruk som lärt sig genom generationerna av dysfunktion.


Mina föräldrar var inte så värdelösa för att de drack alkohol. De hade ju en sjukdom som även jag ärvde. Jag blev själv en alkoholist och förstår deras sjukdom. Jag lyckades nyktra till med hjälp ut av AA:s Stora bok. Jag har skrivit klart den, så jag har börjat med AA:s stegbok. Där jag skriver om mitt stegarbete i AA:s gemenskap. För även jag blev en alkoholist och nyktrade till 1997 med hjälp av AA. 2003 så fann jag även ACA. Eftersom jag ville förstå varför även jag började fly med alkohol. Jag ville se tillbaka på min dysfunktionella familj. De var inte så hemska som andra föräldrar kan vara. Det var aldrig något våld hemma. Vi fick mat och rena kläder varje dag. Men någonting, var fel, eftersom även jag började fly med alkohol. Men jag slutade sommaren 1997 att dricka alkohol över 1%.
 Jag kan i dag se på hur konstigt mina föräldrar betedde sig, när de var onyktra. Jag hade ju betett mig likadant, om inte värre. Jag var ju sjuk, jag är fortfarande sjuk, men jag tillfrisknar i båda sjukdomarna. Först och främst min egna nykterhet och även mitt vuxna barnperspektiv.

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress