Kan jag vara det eller minna föräldrar?

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.

 

28 oktober

Passiv aggressiv

 "Genom att ta itu med vår rädsla släpper vi ut några av våra skarpa beteenden av manipulation, passiv aggressivitet och falsk vänlighet. BRB s.40

  Vi växte upp i hem där kärlek var förbundit med villkor. Hur vi skulle behandlas beroende på hur vi agerade. Många av oss var så rädda för att straffas eller bli utfryst som vi lärt oss att manipulera dem omkring oss. Vissa av oss blev väldigt bra på passivt aggressivt beteende, vi lärde oss att få vad vi trodde att vi ville ha eller behövde utan att direkt begära det genom att sätta på en falsk mask.

  Eftersom dessa var överlevnadsmekanismer baserade på rädsla, insåg vi som vuxna att vi inte skulle få det vi behövde. För några av oss var frustrationen att känna som att vi var tvungna att arbeta på det här sättet ofta byggd till en punkt där vi skulle explodera och skicka oss till en form av missbruk att hantera. Till slut landade vi på en plats där vi inte visste vem vi egentligen var.

  För de av oss som är "lyckliga" när all vår taktik misslyckades, hittade vi vägen till ett ACA-möte. Här börjar vi möta våra underliggande rädslor och lära oss att vara ärliga mot oss själva. Vi börjar relatera till andra på ett hälsosamt sätt. Ja, det är svårt att ändra sådana invanda vanor, men vi vet det är möjligt. Vi ser andra i programmet gör det runt omkring oss.

  På denna dag, om jag är frestad att manipulera andra med gammal beteende, kommer jag att försäkra mig om att jag kan ha ett nytt, hälsosamt och livsbekräftande beteende.


Ja vart var min kärlek, när jag växte upp ? Jo jag hade ju kärlek runt omkring mig. Det var faktiskt mycket kärlek runt mig. Jag hade ju tre äldre bröder, som också spenderade kärlek på mig. Fast mamma berättade innan hon gick bort, att hon inte hade kramat och pussat oss barn tillräckligt. Eftersom hon själv inte hade fått någon fysisk kärlek ut av sina föräldrar. Alltså mormor och morfar. Morfar, var själv ett vuxet barn, som var en absolutist. Jag vet inte om jag är passiv aggresiv. Jag vet ju inte vad det är. Fast jag hoppas att jag uppfattas som en bra person. Jag är precis så som jag är. Jag hittade en sida om passiv aggresivitet och jag känner igen lite ut av det. Kanske var minna föräldrar det, eller kanske har jag en liten släng ut av vissa delar ut av det.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress