Ja även jag har ett stort kontroll behov

25 oktober

 Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.

 

Kontrollera

"Våra försök att kontrollera tar andlig död till ett förhållande med oss själva och andra." BRB p. 41

  Hur många former av kontroll finns det? När vi går in i återställningsrummen finner vi att det finns nästan lika många som det finns människor.

  Men försöker inte alla människor att kontrollera andra? Ja, men inte med den feberiska tonhöjden som finns hos vuxna barn.

  Som små barn hade vi ingen kontroll i vår familj i vårt ursprung. När kaos omringade oss och hotade vårt fysiska, emotionella och andliga välbefinnande kunde vi bara klara av de krafter som orsakade missbruket.

  Det nästan hårda behovet att många av oss måste kontrollera andra härrör från att vara dessa missbrukade barn. Vi är rädda för att om vi när som helst släpper ner armarna och tillåter andra att ta kontroll, kommer historien att upprepa sig, och vi kommer igen att vara det fria årets barn som gömmer sig bakom soffan.

  Detta hjälper till att förklara varför vi använder alla metoder vi kan för att hålla kontroll över vår miljö, eller illusionen av kontroll. Och vi försöker dölja vad vi gör genom att säga saker som "Jag ser bara vår allas välfärd."

   I ACA, lär vi oss att kontroll är rädslan driven, och vi lär oss att möta våra rädslor. Vi tar vår 5-årige ut från soffan och reparerar oss med kärlek och vänlighet.


Det är svårt att släppa kontrollen. Jag blr sviken gång på gång. Det är därför som jag vill ha kontroll på saker och ting. Så att jag inte blir lurad igen. I min ursprungs familj, så var lögn, det enda som spreds. Vart och varannat ord var en lögn. Även jag tog efter det, när jag själv började fly med alkohol. Jag blev också en alkoholist. Men jag lyckades att sluta 1997, med hjälp ut av AA och deras stora bok.

 

Jag ska på ett möte i kväll. Till min hemma grupp i Årsta. Det var länge sedan jag var där. Mycket beror på ohyran hemma. Ska tömma det sista i dag och höra ut av mig till sanerings firman igen. Nej dags att äta frukost och gå till arbetet, ska till läkaren i eftermiddag.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress