Är trygg nu mera!

här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.

23 oktober

 

Trygghet

 

"Vårt möte erbjuder en säker miljö för vuxna barn att dela med sig av sina gemensamma erfarenheter." BRB p. 333

 

  På grund av de många typer av misshandel som vi har upplevt, både som barn och vuxna, är det en stor fråga för oss att kunna ansluta sig till oss själva, andra vuxna barn och en högre kraft.

 

  Vi kan börja med att bara dyka upp på ett ACA-möten. Vi är inte tvungna att dela; valet är vårt. Vi arbetar i vår egen takt, kanske bara att observera och få en känsla för saker. Och när vi är redo kan vi börja absorbera och faktiskt arbeta i ACA-programmet.

 

  När vi bryter oss ut ur vår isolering inser vi att vi inte är ensamma. Vi börjar arbeta med stegen och förstå traditionerna. Vi kan använda verktyget för dagboksanteckning som ett sätt att upptäcka vad som händer med oss. Men vi gör saker, vi låter ACA-programmet, andra människor och vår högre kraft i våra liv verka.

 

  Det finns ingen speciell ordning för hur saker ska fungera. Vi är unika, och vi gör återhämtning på det sätt som fungerar bäst för oss. Det är bara viktigt att vi gör det, för att vi förtjänar de säkra, hälsosamma förbindelser som nu är tillgängliga för oss.

 

  På denna dag vet jag att mitt möte ger säkerhet som hjälper mig att fortsätta min personliga tillväxt.

 
 

Ja jag vet inte om det kommer att bli något möte i dag. Dels så har vi gårds städning i föreningen vi bor i. Jag har för första gången sovit i min säng på en vecka. Vi har vägglöss hemma. Vart det kommer i från, har jag ingen aning om. Vi har inte vart utomlands på flera år. Förutom Helsingfors, men då var vi ju bara i hytten. Vi var nere i källaren för någon vecka sedan och då kan vi ha fått någon ohyra. Kanske någon annan som har vart utomlands. Jag känner mig skitig, även fästmön känner likadant.
I min barndom så fanns det inget våld. Förutom syskonbråk, men så mycket fysiskt våld var det inte. Våldet var jag med om senare, men det berodde ju på att jag själv hade börjat missbruka. Jag blev svårt misshandlad 1995. Med en hjärnskada som följd. Det står mycket på min hemsida och om ni besöker den, skriv gärna en hälsning.

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress