Vill inte vara rädd

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.

4 november

Frihet från rädsla

"Jag tror att det är genom de tolv steg programmet ACA att vi inte längre kan leva livet från en bas av rädsla. Vi lever med egenvård och kärlek. BRB s.xxiv

  Vi satt bara och väntade, eller vi försökte hålla oss för oss själva medan vi väntade, trots att det var svårt att koncentrera oss. Vi väntade i rädsla för att fyrverkerierna skulle börja. Vi tänkte på vad vi skulle kunna göra för att det skulle hända. Men även om vi hade vetat det vi nu vet, var vi barn och vi hade inte kunnat sluta med det. Det var som ett löpande tåg.

  Som vuxna hittade vi relationer där vi kunde fortsätta att göra vad vi gjorde bäst: vänta. Vi väntade i rädsla för missbrukaren, för missbruket, för att någonting skulle gå fel. Men när vår känslomässiga sjukdom fortskred, kom det ofta med fysisk sjukdom. Tacksamt insåg vi så småningom att det här var inget sätt att leva.

  I ACA kan vi se tillbaka på det trauma som vi uthärdar och vet att ditt sanna jag begravdes under grubbel, och vi kan återuppliva det. Vi kan nu lära oss att sitta lugnt och inte längre oroa oss för vad andra gör. Vi övar tillsyn och känner tacksamhet för de nya insikter som vi fortsätter att ha.

  På denna dag kommer jag att vårda mitt sanna jag genom att inte längre leva i rädsla och inte oroa mig för saker som inte är mina affärer.


Jag har ju även de tolv stegen i AA som jag fortsätter att arbeta med. Jag själv drabbades ut av samma sjukdom som mina föräldrar. Men jag lyckades att sluta med hjälp av den stora boken i från AA. Jag slutade att fly med alkohol 1997 och lärde mig att ta en dag i taget. När jag var aktiv i mitt alkohoberoende så tog jag mod med hjlp ut av alkoholen. Jag har ju kommit på det, att det var på grund ut av rädsla som jag drack. Jag hittade ACA 2003, bara för att jag ville veta om varför även jag började fly med alkohol, precis som mina föräldrar.

 

Jag är inte lika rädd nu mera, jag behöver ingen alkohol i dag. Klart att jag fortfarande kan bli rädd, men jag vet i dag. Att det inte hjälper att dricka alkohol. Rädslan hade blivit ännu värre då.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress