Ja jag gjorde som mina föräldrar

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.

6 november

Vuxenbarn Fastställd

"Ett vuxenbarn är någon som svarar på vuxna situationer med självtvivel, självkänsla eller en känsla av att vara fel eller underlägsen - alla lärde sig från barndomsstadier." BRB p. vii, fotnot

  Vi har kanske vuxit upp med föräldrar som använde ilska och villkorlig kärlek att kontrollera oss. Kanske var de perfektionister och vi kunde aldrig mäta sina ideal. Vi var övertygade om att våra känslor, åsikter och uppfattningar var otillräckliga - att det var fel att vara en ofullkomlig människa.

  Som vuxna kan vår känsla av fel från barndomen ha hindrat oss från att uttrycka våra sanna åsikter, vi fruktar att andra skulle överge oss om vi inte var överens med dem. Detta kan ha lett oss att göra ohälsosamma val om partners eller karriärer eftersom vår självtvivelaktighet var kraftfullare än vår förmåga att lita på oss själva.

  ACA-möten ger oss slutligen en möjlighet att bryta "inte prata, lita inte på, känner inte" regel. När vi möter vår skam och känslor av övergivenhet börjar vi inse att vår självbild inte faktiskt bygger på objektiv verklighet. Vi börjar se mer av mitten i situationer och närma oss livet som balanserade vuxna. När vi lär oss att uppleva vår Högre Makts ovillkorliga kärlek ser vi att våra spioner betyder att vi, och även när vi inte tycker och känner som andra, fortfarande är älskvärda.

På denna dag validerar och äter jag mina egna känslor och åsikter. Med hjälp av ACA ser jag mig själv på ett balanserat sätt och vet att jag kan hantera situationer som en mogen vuxen.

 
 
 
Ja jag måste finna mig själv. Jag tog efter mina föräldrars dryckes vanor. Jag blev själv en alkoholist. Jag lyckades sluta med hjälp ut av AA:s tolv steg. När jag studerade deras Stora bok så började jag fundera på hur det kom sig att jag blev en alkoholist. Jag hittade ACA runt 2003 och började även studera ACA:s program. Många ut av deras böcker är på engelska och jag som är så dålig på engelska. Jag började försöka att översätta böckerna med hjälp ut av Google translater. Då lär jag mig både engelska och får förståelse över hur jag ar blivit så som jag har blivit.
Jag växte upp med rätt bra förhållanden trots att pappa var en periodare och mamma var en stor kobsument. Men hon sa innan hon gick bort att hon var en alkoholist. Pappa var nykter de sista tolv åren innan han lämnade jorde livet. Men själv slutade jag att fly med hjälp ut av AA eller andra sinnesförändrande substanser 1997 med hjälp ut av AA gemenskapen som jag skrivit ovan.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress