Berättar om mitt liv

"Vi förändras. Vi börjar se att vi har val." BRB p 578

1 november

Ge och ta emot

"Med våra gemensamma erfarenheter finner vi att vi kan hjälpa varandra på ett sätt som andra inte kan, för att vi bär med sig empati och förståelse för sjukdomen i familjefel." BRB s. 515

  En oändlig cykel av att ge och ta emot är hjärtat i framgången och fortsättningen av ACA. Vuxna barn förstår varandra, för att vi har upplevt liknande effekter från att vara uppväxt med liknande dysfunktion. Att vara i sällskap med dem som känner till vår smärta ger tröst och trygghet för att vi inte är ensamma.

  När vi hör andra som har gjort arbetet och skördar fördelarna med återhämtning, fylls vi av hopp om vår egen framtid. När vi arbetar med stegen och ser framsteg i oss själva, når vi villigt ut till andra i nöd. Genom att ärligt och öppet delar vår erfarenhet, hjälper vi oss att öppna för möjligheten till egen tillväxt.

   Vi ser att vår smärta sjunker lite efter en liten stund, och vi hittar en ny lycka till det sätt andra har. Genom att ge oss själva med andra vuxna barn fylls vi av tacksamhet för en ny livsstil och delar med vilja att samordna andra på sin resa.

På denna dag accepterar jag kärleken och stödet fritt ges av min ACA bror och systrar, och som jag upplever min egen återhämtning. Jag öppnar mitt hjärta för dem som söker ett nytt sätt.


Ja jag som också blev en alkoholist,. Har hjälp ut av både det här programmet och även AA:s tolv steg. Jag är här för att förstå, varför jag beter mig så som jag gör. Även för att inte börja tro att jag skulle kunna dricka alkohol. Jag blev nykter genom att studera AA:s stora bok. Jag ska förövrigt på ett AA möte i kväll. I dag så ska de komma och sanera våra vägglöss som vi har fått. Vart i från vi har fått dem har jag ingen aning om.

 

  Jag hade ju ändå ett bra liv, när jag växte upp. Fast jag funderade på hur det kom sig att även jag blev en alkoholist. Men jag slutade att dricka alkohol över 1% 1997 med hjälp ut av AA och att arbeta med stegen. Det gör jag även fortfarande. För att inte falla tillbaka i min alkoholism.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress