Behöver arbeta med mitt tålamod!

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.

2 november

Tålamod

 

"Ett annat hinder betyder att man talar om för mycket programarbete på en gång. Vissa medlemmar som röker, över äter och handlar sexuellt kan försöka att ta itu med alla villkoren på en gång. För dessa ACA-medlemmar föreslår vi två programparoller: gör det enkelt ”Det viktigaste först." BRB s. 51

  När vi först bestämde oss för ACA-mötet gick vi in i dessa rum ensamma, rädda, arg eller utmattad. Vi visste att vi behövde göra något, men vi visste inte vad - det var därför vi kom hit. Många av oss letade efter sätt att förändra folket i våra liv, och vi ville förändra oss nu.

  Vi lärde oss att vår familj av ursprungsproblem och misslyckade relationer inte hände över natten. Vi behöver inte läsa varje självhjälpsbok i veckan eller skicka reningslistan till alla vi känner till. Om vi verkligen vill lita på att programmet kommer att fungera för oss lär vi oss att följa i fotspåren hos dem som kom före oss - för att sakta ner och "Ta det lugnt".

  Vi lär oss hur vi tar hand om oss själva genom att delta i möten. Vi ber för modet att be någon att vara vår sponsor eller medresenär som hjälper oss att arbeta med stegen. Vi slutar komplicera, analysera och debattera. Vi lär oss att hålla fokus på oss själva och "hålla det enkelt".

På den här dagen kommer jag att komma ihåg att vara snäll mot mig själv och använda våra sloganer, särskilt "Det viktigaste först", "gör det enkelt" och hålla det enkelt. De hjälper mig att hålla grunden.


 

Ja det här är ju inte en korekt överättning. Fast jag förstår något så när. Jag har verkligen inte tålamod. Det vet jag med mig. Jag arbetar ju även i ett annat program, eftersom jag själv ärvde sjukdomen. Jag började själv fly med alkohol. Jag blev också en alkoholist. Men jag nyktrade till 1997 med hjälp ut av AA och deras stora bok. Jag har studerat den och har arbetat med AA:s tolv steg. Att ta en dag i taget. Jag mår ju bra och mår bara bättre och bättre, genom att skjuta det första glaset framför mig. Jag har slutat att stressa på mig själv. Jag duger nu mera så som jag är. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress