Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

En vecka i Gällivare senare.

Kategori: Allmänt

Jag har varit i Gällivare och jobbat denna vecka, Gällivare är min återhämtning. Så glad att jag upptäckt det. Jag trivs verkligen toppen där på kliniken. Trots att jag är ny där och egentligen bara känner en enda person älskar jag arbetsgruppen och känner mig som en i gänget från första dagen. Både med de ordinarie personalen där uppe men också med den stafettande personalen som gör som jag och kommer upp då och då och jobbar. 

Denna gång bodde jag i en etta i ett nybyggt lägenhetshus bredvid sjukhuset. Förra gången bodde jag mer kollektivt i ett rum med gemensamt kök/toalett. Jag må vara udda men jag föredrog faktiskt kollektivet i det gamla Tandläkarhuset. Lägenheten var toppenfin, men för tyst. En timme tystnad kan jag ta då och då, men sen vill jag ha människor omkring mig. 


Jag gillar tågresorna också, trots förseningar och sånt. I måndags när jag skulle upp meddelade de redan när vi lämnade Luleå att vi skulle bli stående två timmar i Boden innan vi kunde fortsätta norrut. För mig som bokat tåg med bara en timmes marginal till min arbetsdags början skulle alltså bli minst en timme sen och inte hinna förbi boende för att lämna väskan och byta om innan jobbet, men jag kände bara skit samma, det löser sig säkert. Och mycket riktigt, kort efteråt meddelade tågvärden att vi som inte skulle mer norrut än till Kiruna kunde få byta till Norrtåg i Boden, då kom vi fram till Gällivare samma tid som var planerat med SJ och allt löste sig väl. 


På tåget läser jag och fikar lite, jag gillar det. Lungt och skönt. 

Sen blir det såklart mycket jobb i Gällivare, eller egentligen bara helt normal mängd jobb. Jag jobbar samma pass som jag skulle gjort här hemma. Blev erbjuden att ta ett extraskift denna gång men tackade nej. Räcker bra att jobba 100% tycker jag. Jag gillar stämningen på kliniken i Gällivare. Det ringer inte så mycket, det larmar inte så mycket, det finns tid att prata med kollegorna, god stämning. Det är som i Sunderbyn på natten, minus att jag slipper vara vaken på natten. Helt perfekt alltså!


Den lediga tiden blir i stort sett minimal eftersom jag jobbar den dagen jag åker upp, slutar 22 och sen den dagen jag åker ner åker jag direkt från förlossningen, byter bara snabbt om på en toalett innan. Två kvällar har jag haft fria, den ena kvällen spenderade jag själv med en lång promenad, ett pass i gymmet och senaste avsnittet GOT. Den andra kvällen gymmade jag också innan jag och två kollegor gick ut på hotellet och åt en smörgås och drack en öl och hade det trevligt. 

Sen när jag fick komma hem, åh, kärlek. Iris stod uppe på gården och såg taxin komma och sprang mot oss så jag bad han bara stanna där rakt där vi var och hon kastade sig i famnen. Sen satt hon som ett plåster hela kvällen, näranäranära. Och när alla barn sov smög jag och John oss iväg till gymmet i Gammelstad där vi båda skaffat gymkort, vi gymmade en timme och herregud vad mysigt det är att vi har detta gemensamma intresse och att barnen börjar bli så stora så vi kan utöva det tillsammans och får så mycket tid ihop. Sen såg vi ett avsnitt Mr. Robot och jag satt på golvet framför John i soffan och han kliade mig i håret genom hela avsnittet innan vi gick och sov och jag fick sova i min egen säng, inte ensam. Underbart att få komma hem.


Kommentera inlägget här: