Direktlänk till inlägg 2 februari 2022

Färdig för säsongen

Av Cindi Groop - 2 februari 2022 11:10

Idag seminerade jag bort den sista dosen jag hade med Chaplin. Semineringstidpunkt är ju egentligen december och januari, för att få en koncentrerad kalvningstid, men det hann ju gå lite över i februari nu. Men jag har ju tänjt på mina egna regler förr.

Seminerad blev Dietrisch, dotter till Hirscht och Orvar. Fin ko, med riktigt trevligt lynne. Men hon blir inte riktigt lätt dräktig. Det var fjärde försöket nu. Först blev hon betäckt, sen kom en seminör och seminerade första gången med Chaplin och nu var det då andra försöket för mig med Chaplin. Semineringen gick bra och det borde vara på rätt tid i brunsten, så lyckas det inte denna gång så tycker jag inte vi kan skylla på seminören.

Till saken hör att det tog 4 gånger för den senaste kalven också. Svår att få dräktig alltså. Ifjol brände jag dessutom av två dyra Imperatordoser på henne utan resultat, så det gör jag inte om. Chaplin är förmånlig och finns dessutom att fås hur många doser som helst, så honom kan jag offra några doser av.


Gittan däremot, som fick en dödfödd kalv 15.12, har inte visat någon brunst än. Så hon får vänta till slutet av maj, då vi börjar seminera för kalvningar våren 2023.


Ett litet bakslag fick vi då de informerade att Frosty King som vi beställt 10 doser av till sommaren, inte går att få. Fast han var reserverad till säljaren, så hade tydligen någon kommit emellan och bjudit stora pengar för doserna. Så även om det kommit in beställningar från Finland på över 80 doser på den, så fick vi ingenting. Min favorit!

Så då blev jag nog lite besviken. Istället bjöd de ut en annan irländare, men inte var ju den lika bra som Frosty, så jag tackade nej. 


Istället funderar jag på att vända mig till ett annat bolag och beställa 2 tjurar därifrån.

En som jag tittat lite på är denna:

 


Den har inga resultat av avkommor ännu i Finland, men hans morfar har jag haft ögonen på tidigare vill jag minnas, så jag lockas lite att testa denna.


Och så funderar jag på att ta några doser av denna:

 

Worldwide har jag använt förr med gott resultat. Men jag har trots det inte så många med Worldwide i stamtavlorna, så jag kan nog faktiskt ta några doser till. Jag har däremot sparat en ungtjur åt mig själv, Räfbackens Imperium, med Imperator som pappa och Worldwide som morfar, så där kommer han ju nog att komma in till en del, men som sagt, jag var nöjd med hans resultat, så jag beställer några doser till nu då Frosty föll bort.


Fast egentligen borde jag spara beställningen till hösten, för jag har inte så väldigt många att seminera i vår, bara ca 25 st, resten kalvar så sent så jag tänkte sätta dem direkt med tjur. Så behärskning! Vi sparar Kanadatjurarna till hösten. Säg åt mig ifall jag plötsligt ändrar mig. Jag har ju dessutom åtminstone 3 ungtjurar som jag tänkte sätta i tjänst i sommar, varav 2 har worldwide som morfar.

Vilken tur att jag bloggade innan jag beställde. Det hjälper faktiskt att få skriva ner tankarna innan man gör något. 

Jag blir fort för ivrig.

Och vem vet, kanske de lyckas få fram Frostydoser till nästa säsong.

 

Nåja, nu har jag rensat lite i hjärnan. Nu konstaterar jag att mitt skrivbord dock ännu är kaotiskt. Suck bara att börja sortera papper, nu igen!


Fast lite musik för att fira att semineringarna är över för denna gång måste vi ju ha. Kanske lite Mantovani får spela i bakgrunden idag för att lättare orka ta itu med pappersvändandet.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Onsdag 28 feb 17:59

Ja sportlov pågår och vi har faktiskt några dagar lediga. Ja jag är ju både sjukskriven och har semester, så jag får ju nog vila på riktigt, med gott samvete.   Idag har jag städat lite och tvättat lite kläder. Jag önskar jag kunde säga att nu ä...

Av Cindi Groop - Måndag 19 feb 09:03

Ja februari är på gång minsann, men inte jag..... Suck, det kommer såna här ålderstillägg som man inte räknar med. Jag har varit på koll till kärlkirurgiska pga den djupa ventrombosen jag fick i vänster vad förra våren. Så nu väntar jag på kallel...

Av Cindi Groop - Måndag 29 jan 10:16

Ny vecka, nya möjligheter för dumheter!   Nåjo, jag har redan börjat. Dels har jag skrivit till NTM centralen och frågat lite om hur vi riktigt ska göra med våra avtal om skötsel av jordbruksnatur och landskap. De sågade ju bort en stor del av vå...

Av Cindi Groop - Måndag 22 jan 11:35

    Jo hej igen. Idag är det plusgrader och snöstorm. Yeiii! Finns det faktiskt folk som gillar vinter? Kan inte förstå.   Men, idag har vi gjort höstanmälan. Vilket i stort sätt är en genomgång över vad vi har gjort på vilka åkrar under...

Av Cindi Groop - Fredag 19 jan 13:32

Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards