62 Dagar Sockerfri

 
Idag är det 1 December och jag är så taggad på att köra igång en 62 Dagars sockerfri period. Dom 62 dagarna är hela December och hela Januari. Ska försöka gå ner i vikt oxå men huvudmålet är att inte äta socker och slippa sötsug. Här är några anledningar till att sluta äta socker 
 
 
- Socker gör så man får hjärtsjukdomar.
 
- Det socker levern inte hinner ta hand om omvandlas till fett
 
- Den som äter Socker ökar risken för att få cancer/ökar risken för återfall av cancer och minskat chans att överleva cancer.
 
- Socker gör så huden åldras snabbare så att ta bort socker gör så man får fräschare o yngre hud.
 
- Socker är beroendeframkallande, ju mer man äter desto mer vill man ha och det är sämre för viktnedgången än att äta fett.
 
Finns säkert många fler anledningar till varför socker är så dåligt men dethär är anledningarna som mest motiverar mig. Socker finns i nästan alla livsmedel så jag får va försiktig o se upp, sötningsmedel hade jag tänkt oxå sluta med så som läsk. Finns bara några få undantag. 
 
 
Socker i mat

‍‍‍‍- Ingen Chips
- Inget Godis
- Inga Bakelser
- Inget Socker
- Ingen Söt Yoghurt
- Inga Söta Flingor
- Ingen Zero Läsk
- Ingen Sötningsmedel


Undantag som är godkänt

- Tuggummi Flux Mint
- Vitamin well sugerfree sport
- Proteinpulver
- Grapefrukt
- Blåbär

 

Finns endel andra saker så som tex ketshup men den listan jsg har är sånt som är självklart och som jag upplever innehåller mycket socker. Annan mat får jag väll dubbelkolla. Nästan all mat innehåller lite socker men det är skillnad på mat som innehåller lite socker och mat som är full med socker. En gång lyckades jag gå runt 30 dagar utan socker och när jag smaka på en kaka då så va den alldeles för söt.

Kommer inte äta sånt som står i min undantags lista nu under dom första 10 dagarna blir kanske tuggummi bara men ska försöka undvika det oxå. För att i början få mig en ordentlig omställning i kroppen. Enda som jag får äta är grapefrukt för den ökar fettförbränningen och den frukten innehåller minst socker eller fruktos. Frukt är ju bra men bättre att undvika det ändå så det inte sätter igång sötsug.

Tips | Hälsa, Sockerberoende, Träning, Viktnedgång | |
Upp