Grattis Häcken och annan fotboll.

Ett stort GRATTIS BK HÄCKEN till klubbens första SM guld i fotboll!! Seger i derbyt mot Göteborg med 4-0 (3-0) inför 18 056 åskådare på Gamla Ullevi. Mikkel Rygaard Jensen gjorde två mål och en målgivande passning medan Blair Turgott och Johan Hammar övriga målskyttar. Mycket imponerande av Häcken och så välförtjänt. Grattis!!

Hammarby vann hemma mot Kalmar med 4-2. Gustav Ludwigson svarade för två mål för Bajen inför 28 826 åskådare.

Malmö vann borta mot Varberg med 5-2 (2-1). Ola Toivonen gjorde tre mål för Malmö. Varbergs förlust innebär att BoIS måste vinna borta mot Sirius samtidigt som Degerfors måste förlora borta mot Malmö i sista omgången för att undvika kvalplatsen.

Sirius besegrade Sundsvall borta med 3-2 efter avgörande målet i 90 spelminuten genom Christian Koaukou. Patrick Nwadike
Edi Sylisufaj gjorde Sirius två första mål. Erik Andersson och Pontus Engblom målskyttar för Giffarna
.

AIK vann med 2-1 i Hällevik mot Mjällby. Yasin Ayari och Nicolas Stefanelli gjorde AIK:s mål medan Mjällbys mål gjordes av Jacob Bergström.

Dalkurd tog nödvändiga poäng för att kunna få chansen att kvala sig kvar i superettan. Man besegrade Jönköping hemma med 5-2. Pashang Abdullah gjorde fyra mål och en assist för Dalkurd. Trots segern är läget prekärt för Dalkurd.

Brommapojkarna vann borta mot Trelleborg med 2-1. TFF tog ledningen genom ett självmål innan BP vände efter mål av Oscar Pettersson och Tim Söderström. BP nu också klara seriesegrare av superettan.

Sista omgången på lördag med avspark klockan 17:00 ser ut så här och all dramatik handlar om bottenstriden.