Göteborg bröt lång svit.

Göteborg vann hemma mot Malmö för första gången sedan 2009 i fotbollsallsvenskan. Slutresultatet skrevs till 2-1. Isaac Kiese Thelin gjorde 0-1 i matchminut 48. Med 69 minuter spelat så drällde Oscar Lewicki med bollen och Gustav Norlin tog vara på bjudningen och rullade in 1-1. När det återstod 7 minuter av ordinarie tid nickade Carl Johansson in Göteborgs segermål inför 14 011 åskådare. Göteborg ligger på en sjunde plats med 39 och Malmö ligger på sjätte plats med 42 poäng.

I samma stad ungefär kilometer norrut på Bravida arena var rena rama kriget och det rök från alla håll och kanter. Från spelare från bortasupporters bengaler och mitt i allt detta stod domare Tess Olofsson. HBK:s Alexander Johansson sänkte Wilhelm Nilsson i Utsikten med snyting och blev utvisad. På tilläggstid åkte Lucas Hedlund ut efter sitt andra gula kort och lång tilläggstid innan krutröken la sig och Utsikten hade vunnit med 2-1 (2-0). Målen genom ett självmål och Karl Bohm medan Satat Karim nätade på en omdiskuterad straff för Halmstad.

Landskrona vann med 1-0 hemma mot Västerås. Melker Heier målskytt för Landskrona efter 41 minuter.

Trelleborg besegrade Örebro med 2-1 (1-0). Simon Amin och Mouhammed Dhaini målskyttar för Trelleborg som avgjorde i 94 minuten efter att ÖSK kvitterat 1 minut tidigare genom Erik Björndahl. Simon Amin blev senare utvisad efter två gula kort.

Imorgon spelar Brage och Skövde.

I ettan södra vann Trollhättan med 5-1 hemma mot Lindome. Trollhättan ligger på en fjärde plats med 51 och Lindome ligger på fjortonde plats med 24 poäng.