Superettan för HIF och Sundsvall och Häcken nära guldet.

Ängelholms P19 spelade derby hemma mot Landskrona inför 78 åskådare. BoIS vann med 2-0 (1-0). Ängelholm ligger på en elfte plats med 27 poäng i superettan södra. Nästa söndag avslutar man säsongen på
Näset Yuncture arena och bortamatch mot Utsikten.

*******

Så var det då klart. Helsingborg spelar i superettan nästa säsong. Idag förlorade man hemma mot Degerfors med 1-2. Gustaf Lagerbielke nickade in 1-0 för Degerfors redan i 4 minuten. Sedan visade HIF ändå lite karaktär och gav allt för en vändning. Amin Al-Hamawi kvitterade till 1-1 efter 54 minuter. Båda lagen skapade chanser. Både hemmalaget till ett ledningsmål att gå på men även Degen för att "stänga butiken* Helsingborg flyttade fram allt man hade på en hörna till och med målvakt Kalle Joelsson. Istället kan Degerfors vinna boll och kontra in 2-1 genom Nikola Djurdjic i det sista som händer i matchen. Kul att se Ervin Gigovic och Simon Bengtsson (två unga spelare) få speltid i denna på riktigt ödesmatch. Nu får det gärna ta tid innan HIF är tillbaka. Bara det är långsiktigt och hållbart över tid för att slippa åka jo jo mellan allsvenskan och superettan.

Helsingborg-Degerfors 1-2 (0-1)
Avslut: 10-11 (4-5 på mål)
Domare: Mohammed Al-Hakim
Publik: 5324 åskådare

Elfsborg besegrade Hammarby med 2-1. Alexander Bernhardsson och Noah Söderberg målskyttar för Elfsborg och Joel Nilsson nätade återigen för Bajen. Hammarby vars gulddrömmar nu verkligen gått i kras medan Elfsborg tog sin raka seger.

BK Häcken är MYCKET nära sitt första SM guld efter 2-1 seger hemma mot Malmö. Häcken tog ledningen efter 36 sekunder genom Lars Larsen. 4 minuter in i andra halvlek blir Alexander Jeremejeff utvisad efter en eftersläng mot Ola Toivonen. Men minuter senare gör Simon Gustafson 2-0 för Häcken och det är maranata stämning på Bravida arena. När det återstår 5 minuter av ordinarie tid så nickar Felix Bejmo in reduceringen för MFF. Trots 6 minuters tilläggstid så håller Häcken undan och vinner trots tio man dom sista 41 minuterna.

Om Djurgården tappar poäng hemma mot Sundsvall är Häcken svenska mästaren i kavaj med två omgångar kvar.

I bottenstriden behöver Varberg tre poäng mot Mjällby på Strandvallen för att säkra nytt kontrakt och undvika kvalplatsen.

Västerås tog en skön seger för nytt kontrakt när man besegrade Dalkurd med 4-1. Frederic Nsabiyumva, Viktor Granath, Max Larsson samt Pedro Ribeiro målskyttar för VSK. Pashang Abdulla nickade in Dalkurds mål. Västerås ligger på en tionde plats med 34 och Dalkurd är jumbo med 25 poäng

Skövde och Utsikten spelade 1-1. Yoann Fellrath sköt 1-0 i 16 minuten och missade en straff i i matchminut 52. Jacob Hedenqvist sköt 1-1 efter 21 minuter och sedan fick man Wilhelm Nilsson utvisad i 51 spelminuten. Skövde ligger på en fjärde plats med 43 och Utsikten ligger på en nionde plats med 36 poäng.

Falkenberg satte sig i en bra position för att knipa kvalplaten till superettan när man idag vann toppmötet mot Trollhättan med 2-0 (1-0). Falkenberg ligger på andra plats med 60 och 6 poäng efter Gais medan Trollhättan ligger på fjärde plats med 51 poäng med två omgångar kvar.

VM i Australien och Nya Zeeland nästa sommar lottades igår. Sverige möter Sydafrika 23 juli, Italien 26 juli och Argentina 2 augusti.