Ängelholm första segern på 82 dagar och Öster missade chansen.

Efter matcher utan seger (senast 1 augusti) så fick Ängelholm idag vinna i ettan södra i fotboll. Man besegrade Tvååker med 3-2. Tvååker tog ledningen redan i 2 matchminuten genom Rasmus Andersson. Ängelholm ryckte upp sig efter starten med ett tidigt baklängesmål. När det var spelat 22 minuter så kvitterade hemmalaget genom David Danielsson som gjorde sitt fjärde mål i ÄFF dressen. Det skulle komma ytterligare ett mål för ÄFF och det är 11 minuter senare när Carl Norberg nickade in 2-1. På detta hade Ängelholm även två frilägen som Tvååkers målvakt Anton Andersson gör fina räddningar på. 2-1 i paus på en molnig idrottsplats med cirka 12 grader. Idrottsplatsen var förhållandevis välbesökt denna lördagseftermiddag när sponsorerna bjöd publiken på entren.
Andra halvlek var jämn. Det bjöds på relativt fin anfallsfotboll från båda lagen. Även om det är bortalaget som har bollinnehavet. I 74 spelminuten kvitterar Tvååker när Hugo Svensson placerar in 2-2. Men även om det var oavgjort med ungefär kvarten kvar så går båda lagen för ett segermål. Med 5 minuter kvar av ordinarie matchtid så får Anton Hallbäck bollen på vänsterkanten och viker in centralt och skjuter Ängelholms segermål till 3-2. Tvååker försöker få till en kvitteringsjakt men dom gula håller en stabil defensiv och kan bärga en trea och jagar nu för bli bästa Skånelag i ettan södra.

Åtvidaberg-Gais 0-3

Gefle blev idag klara för superettan efter seger med 1-0 hemma mot Umeå och säkrad serieseger för Gefle. Grattis Gefle IF!!

Öster missade chansen att haka på toppduon och dessutom skaffa sig ett bra läge att nå kvalplatsen efter 2-2 hemma mot Örgryte. ÖIF ledde även med 2-0 efter mål av Manasse Kosu och Marc Sörensen. ÖIS kom tillbaka med med 1-2 via ett självmål och kvitterkngen svarade Isak Dahlqvist för.

Ett lag som tog chansen att få spela superettan nästa säsong är Östersund som vann hemma mot Trelleborg med 2-0. Samuel Kroon och Chovaine Amatkaryo målskyttar för jämtarna.

Matchen mellan Landskrona och AFC Eskilstuna slutade 1-1. BoIS tog ledningen via ett självmål och AFC kvitterade när Ashley Coffey sköt 1-1 efter minuter.