Djurgården hängde på Häcken medan Hammarby spelade bort sina chanser.

Efter kvällens allsvenska fotboll så kan man förmodligen konstatera en del saker. Vi börjar i botten.

Degerfors besegrade Göteborg med 3-1 efter vänt med tre mål i andra halvlek genom Sebastian Olsson, Gustaf Lagerbielke och Elyas Bouzaiene. Blåvitt tog ledningen när Marcus Berg lobbade in bollen efter 8 minuter. Degerfors hade 9-3 i avslut på mål. Segern innebär att Sundsvall åker ur allsvenskan och att Helsingborg har nio poäng och målskillnad upp till Degerfors med tre matcher kvar. Båda lagens sejour i högsta serien blir ettårig. Dessutom har värmlänningarna 2 poäng upp till Varberg på säker mark.

I toppen gjorde även Djurgården en fin vändning efter 0-2 underläge borta mot Malmö. Djurgården vann med 3-2. Malmö gjorde 1-0 och 2-0 genom Erdal Rakip och Sören Rieks i minut 5 och 26. Djurgårdens målskyttar var Elias Andersson, Kalle Holmberg samt Marcus Danielsson på straff på tilläggstid. Jonas Knudsen i MFF blev målchansutvisad före straffen.

Hammarby som enligt experterna skulle ta 12 poäng av 12 möjliga och utmana Häcken i guldstriden, men spelade 1-1 hemma mot Sirius. Som salt på såret bjöd man Sirius och Daniel Stensson på 1-1 målet i 75 spelminuten. Innan dess hade Joel Nilsson (vilken form killen har med mål i tre matcher i följd) stött in 1-0 inför dom 25 260 åskådarna

Mjällby vann borta mot Kalmar med 2-1 (1-0). Jacob Bergström och Viktor Gustafson målskyttar för Mjällby medan Alioune Papa Diuof nätade för Kalmar.

På lördag är det gratis fotboll, fri entre när Ängelholm möter Tvååker i ettan södra med avspark klockan 13:00.

Barnen kan provsitta ett blåljusfordon genom Räddningstjänsten och dom vuxna kan göra en gratis blodsockermätning och få information om och angående Diabetes 2.