BK Häcken har guldläge och Champions league.

Ängelholms flickor 15 avslutade säsongen i F16 Skåneserien höst med att spela 1-1 hemma mot Veberöd på idrottsplatsen.

*******

I fotbollsallsvenskan är Helsingborg så gott som klara för superettan efter förlust mot Norrköping med 0-2. HIF gör ännu en gång en blek insats. Ingen vilja ingen energi och få passningar rätt. Dessutom målet Kalle Joelsson släpper in efter 18 minuter får han inte släppa in. Målskytt var Arnor Traustason. Mycket bättre blev det inte i andra halvlek och rullgardinen drogs ner när pangade in 2-0 på halvvolley efter 72 spelade minuter. Bästa läget hade Assad Al-Hamawi men nickade utanför i ett gyllene läge. Annars var inte Helsingborg nära ikväll heller.

Norrköping-Helsingborg 2-0 (1-0)
Avslut: 9-4 (4-1 på mål)
Domare: Victor Wolf
Publik: 4622 åskådare

Desto roligare för Hisingens stolthet BK Häcken vann borta mot AIK med 2-1. Ibrahim Sadiq sköt 1-0 för Häcken med 2 minuter spelat. I 85 matchminuten rakade Alexander Jeremejeff 2-0 för bortalaget. John Guidetti reducerade på straff på tilläggstid. AIK fick Yasin Ayari utvisad i 65 spelminuten efter sitt andra gula kort.

Värnamo vann med 2-1 borta mot Sundsvall. Än en gång så avgjorde Marcus Antonsson för IFK. 0-1 gjorde Neto i minut 23 och Robert Lindström sköt 1-1, 13 minuter senare.

Elfsborg vann med 3-0 borta mot Varberg. Jeppe Okkels, Michael Baidoo och Oscar Aga målskyttar för Elfsborg i minut 52, 57 och 93. Sundsvall också väldigt väldigt nära superettan.

Imorgon möter Hammarby Sirius på Tele2 arena och Djurgården möter Malmö borta som är 8 respektive 9 poäng efter Häcken och både Hammarby och Djurgården måste vinna sina matcher.

Häcken har kvar att möta Malmö H, Göteborg B och Norrköping H.
Hammarby har kvar (förutom morgondagens match) Elfsborg B, Kalmar H och Helsingborg B
Djurgården (förutom morgondagens match) Sundsvall H, Norrköping H samt Mjällby B.

*****
Om kvalplatsen: Varberg har kvar att möta Mjällby B, Malmö H och Sirius B.
Degerfors har kvar att möta Göteborg H, Helsingborg B, Värnamo H och Malmö B

Rosengården förlorade i Champions league borta mot Bayern Munchen med 1-2 (1-1). Loreta Kullish blev FCR målskytt i första halvlek innan Bayern kunde vända på matchen och vinna.

I gruppens andra möte vann Barcelona med 9-0 (3-0) hemma mot Benfica.