Ängelholm avslutade med flaggan i topp och Östersund och Örgryte kvalar mot ettan lagen.

Idag spelades sista omgången av ettan södra. Ängelholm mötte Ljungskile och vann med 3-1 hemma på idrottsplatsen. Med 21 minuter spelat sköt Christian Ljungberg 1-0 på frispark och 12 minuter senare gjorde Hannes Lennartsson 2-0 för ÄFF. En rätt underhållande match i den elva gradiga värmen där molnen hopade sig över Ängelholms himmel. Matchen hade inte jättestor betydelse. I andra halvlek och 50 minuter på klockan gjorde Filip Örnblom 3-0 och dom gula gick mot sin andra seger denna hösten. 10 minuter senare (60) sköt Anton Henriksson Ljungskiles reducering 3-1 och just var sista målskytt på Ängelholms IP denna säsongen. Ängelholm avslutar med en seger men eftersom Olympic besegrade Qviding så blir Olympic bästa Skånelag i ettan södra 2022. Ängelholm svarar för en klart godkänd säsong med nytt kontrakt i ettan.

Lindome-Tvååker 2-4

Sista omgången av superettan idag på sen eftermiddag. Seriesegrande Brommapojkarna vann hemma mot Örgryte med 3-1. Oscar Pettersson gjorde ett mål och en målgivande passning. Örgryte får kvala för nytt kontrakt i superettan.

Serietvåan Halmstad vann hemma mot Brage med 1-0. Joel Allansson gjorde Halmstads mål i 33 matchminuten.

Trelleborg vann i Växjö mot redan kvalklara Öster med 1-0. Målet tillkom via ett självmål efter 74 minuter.

Skövde spelade 2-2 hemma mot Dalkurd. Yoann Fellrath gjorde två mål på tilläggstid i andra halvlek. Självmål och Pashang Abdulla svarade för Dalkurds mål. Dalkurd som får ta nya tag i ettan norra nästa säsong.

Detsamma gäller Norrby som får spela i ettan södra nästa säsong efter 0-1 förlust mot Östersund. Samuel Kroon målskytt på straff i 55 spelmimuten. ÖFK får kvala för att hålla sig kvar i superettan.

Västerås vann hemma mot AFC Eskilstuna med 2-0 och säkrade nytt SE kontrakt. Viktor Granath gjorde ett mål och spelade fram till VSK:s andra mål.

Landskrona vann med 2-0 i hemmamötet mot Utsikten. Ousmane Diawara gjorde båda Landskronas mål. Båda lagen fick vars en spelare utvisad.

Matchen mellan Jönköping och Örebro som blev försenad efter både domareskada och brandlarm, slutade 1-1 och båda lagen spelar i superettan nästa säsong. Anton Thorsson sköt 1-0 och Kevin Custovic kvitterade i 91 minuten.