Degerfors säkrade nytt kontrakt och Varberg får kvala.

Idag spelades sista omgången av fotbollsallsvenskan. Redan klara mästarna Häcken spelade 3-3 hemma mot Norrköping. Lars Larsen, Mikkel Rygaard Jensen och Akoua Amane målskyttar för Häcken. Laurent Shabani gjorde två mål för Norrköping.

Mjällby besegrade serietvåan Djurgården på Tele2 arena med 1-0. Amir Al-Ammari gjorde matchens enda mål i 23 spelminuten inför 25 426 åskådare.

Helsingborg förlorade med 0-2 hemma mot Hammarby i HIF:s sista allsvenska match denna sejouren. Första halvlek var jämn med få målchanser. I 50 minuten pangade Joel Nilsson in 1-0 bakom Kalle Joelsson. Matchen var rätt avslagen och när det var spelat 79 minuten petade Natur Besara in 2-0. Amin Al-Hamawi sköt klockrent i ribban och närmare än så kom inte Helsingborg. Ett Helsingborg som får börja om i superettan nästa säsong.

Helsingborg-Hammarby 0-2 (0-0)
Avslut: 7-10 (1-3 på mål)
Domare: Glenn Nyberg
Publik: 8706 åskådare

Kalmar vann hemma mot Sundsvall med 4-0. Oliver Berg gjorde två mål varav ett på straff och Sebastian Nanasi svarade för ett mål och två målgivande passningar. Sundsvall åker ur allsvenskan.

Elfsborg vann borta mot AIK med 1-0 inför 31 335 åskådare på Friends arena. Jacob Ondrejka målskytt efter 79 minuter. John Guidetti blev utvisad med 64 minuter på klockan efter två gula kort.

Göteborg besegrade Värnamo borta med 4-1. Gustaf Norlin gjorde två mål (ett på straff) och en målgivande passning. Värnamo fick Bernardo utvisad efter två gula kort i 57 matchminuten.

Varberg vann borta mot Sirius med 3-2. Anton Liljenbäck gjorde två mål för Varberg. Halläningarna får trots segern kvala för att försöka hålla sig kvar i allsvenskan.

Varberg-Öster

Med få matcher som gällde någonting idag i sista omgången är det ändå imponerande att det kommer 100 138 (ett snitt på 12 517) åskådare.

I ettan norra så gick Gefle upp i superettan och Sandviken får kvala för en plats i superettan.