Avslutningshelg.

I helgen avslutas seriefotbollen i Sverige. Imorgon spelas sista omgången av superettan med avspark 17:00. Spänningen i SE handlar om vilka som ska åker ur av Östersund, Dalkurd eller/och Norrby och vilka av Norrby, Örgryte, Jönköping, Västerås, Örebro och/eller Utsikten.
Brommapojkarna och Halmstad är klara för allsvenskan medan Öster kvalar. 




I ettan södra spelar Ängelholm hemma på idrottsplatsen 15:00 mot Ljungskile. ⚽⚽ÄFF har bara placering att spela för. Biljetter köpes via klubbens hemsida eller via swish i entren. 

Gais går upp i superettan och Falkenberg kvalar. I botten spelar några lag för nytt kontrakt eller att få kvala sig kvar. IFK Malmö är klara för nedflyttning. 




På söndag avgörs det om det ska bli Varberg eller Degerfors som får kvala. Sundsvall och Helsingborg åker ur. Häcken är klara mästare och Djurgården har säkrat andra platsen. Och förmodligen blir Hammarby tabelltrea, man har 3 poäng och 21 plusmål på fyran AIK. Trean tar den andra Europaplatsen (både tvåan och trean får kvala till Europa Conference league). Avspark på dom åtta arenorna från Uppsala (Sirius) till Malmö i söder 15:00.




I ettan norra är Gefle klara för superettan avancemang och Sandviken och Vasalund krigar om den sista kvalplatsen. Kraftig fördel för Sandviken som har 3 poäng och 28 plusmål tillgodo på Vasalund. 

Vasalund möter Gefle borta medan Sandviken tar sig an Forward hemma i sista omgången på söndag 15:00. 







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0