Öppet hus

Idag var det öppet hus på lågstadiet och föräldrarna var välkomna att se vad barnen har jobbat med under hösten. Dom senaste veckorna har dom jobbat med svampar på NO-lektionerna och alla barnen i klassen hade gjort så fina svampböcker med bilder och faktatexter om olika svampar. Så hade dom även gjort svampar i lera och målat, Ian hade gjort en Karl-Johan. Bra med en svampexpert i familjen, jag kan ingenting om svamp. 

Jag fick också en förklaring till det jag trodde var Ians sänkta resultat i skolan. Det var inte riktigt så 😂 Målen är dom man ska ha uppnått i årskurs tre, så att han ligger på medel nu i tvåan var inte alls konstigt utan väldigt normalt. Tur jag råkade gå förbi när några andra föräldrar frågade fröken om det, så att jag kunde joina konversationen. 

Kul att få komma och se vad dom jobbar med, under hela pandemin fick man ju inte ens komma över tröskeln och det kändes som att man inte visste ett dugg om vad dom höll på med. Mycket roligare så här. 

I morgon ska Ian gå hem själv efter skolan. Han frågade om han fick göra det och han har ju gått själv till skolan på morgonen när jag varit hemma och vabbat Ted (jag står på balkongen och tittar på honom hela vägen ända tills han viker in på skolgården), så jag vet ju att han kan gå själv. Av någon anledning blev jag alldeles nervös ändå. Men han blev glad över förstoendet och det är ju bra om han får växa.