Parislis

Julledig
Nu är jag äntligen på väg hem till Öland igen. Inte varit hemma på ett år nu. Men kan säga att jag inte har någon större lust att flyga på en snar framtid efter allt gorm jag genomlidit. Både psyket och plånkan har tagit stryk. 
Bokade min tur-och-retur resa redan i september. Redan i oktober gormades det om byte av plan och sedan i november om att hemrese planet var inställt. En viktig läxa vart lärd och det var att aldrig köpa biljetter från Bravofly igen. Kundtjänsten är helt värdelös och jag vet inte ens om jag kommer få tillbaka slantarna då de är helt inkompetenta. Så köpte en ny via Expedia istället. 
I fredags fick jag ett meddelande om HELA min resa ställts in. (Alltså sen dit-resan som inte vart avbokad första gången). Satt i kö under min välbehövliga lunchrast och försökte få tag i SAS. Ja men då är dem helt jävla värdelösa också! "Resebolaget har meddelat oss att du bad om en återbetalning och därför avbokat resan"
Ja, på den resan som var inställd. Vilket jag påpekat tydligt. Men nä, även fast det inte var jag som gjort fel så kan de inte ge tillbaka min avbokade resa. Så jag fick fint köpa en ny... Googlade runt i några timmar och försökte klippa och klistra för att få tag i det billigaste. Gick ungefär lika bra som tidigare och fick punga ut 3,3k på en ENKELRESA INRIKES! + Ca 2,3 för hemresan. Gav tidigare knappt 4k för båda.. så jag ligger ute med lite kosing nu... Känns helt underbart. 
 
Okey, så får jag skjuts till flygplatsen. Ska ta ut mitt boardingpass och checka in väskan. Ja, men tror du inte att det ska jävlas då också! Tydligen ingick inga bagage alls, varken handbagage eller incheckning... Så fick fint punga 540:- till... Tur att man är rik eller något åt det hållet.
 
Så haft kaos panik ångest sedan fredags och det blev inte bättre när det var blod från ytterporten och upp till andra våningen där vår gamla dementa granne bor. Låg tillochmed en nerblodad handduk i hennes korg utanför. Ingen svarade när vi plingade på, dörren var låst och det hördes inte ett ljud inifrån. Medan jag försökte få tag på någon i hemtjänsten som kunde hjälpa mig, så hoppades jag bara på att hon redan var på sjukhuset och inte låg innanför dörren... 
Och som tur var, så kikade jag ner ca 30 min senare och ser att korgen är borta. Då hade hon nyss kommit hem från akuten efter att ha ramlat i trappan och slagit upp ena sidan av huvudet. Såg inte så mycket ut, bara någon centimeter stygn, men hela hon var dränkt i blod! Tur att hemtjänsten tydligen hade kommit kort efter hon slagit sig så de kunde ringa åt henne. Konstigt dock att ingen hjälpt henne tvätta av sig och trappuppgången dock... Var fortfarande blod i hela trappan nu när jag åkte hem ifrån... Gud vad läskigt ändå. Drog med mig Fred för jag vågade inte om hon slagit upp hela ansiktet eller något. Såg ju bara framför mig att hon stupat med tänderna ner i stentrappan. Men hon hade tydligen suttit ner och ramlat framåt mot ytterdörren som var halvöppen. 
 
Men nu är jag ledig fram till måndag och ska bara chilla hemma med mamsen och familjen under julen tills jag ska tillbaka och jobba med de få barnen som inte är jul-lediga. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress