Vegetarisk rispytt med asiatiska smaker



Idag var en av de där dagarna när jag glömt att ta ut något ur frysen. Sådana dagar är det perfekt att ha grejer som inte behöver tina och som går snabbt att laga till. Jag kan verkligen rekommendera Anammas vegetariska färs. Funkar super dagar som dessa! Bara att fräsa till och blir färdig på några minuter. Dessutom jättegod.

Tillsammans med en påse wokgrönsaker, lite ris och massor av smarriga asiatiska kryddor blir det en supergod middag som går jättefort a
tt laga till. Och sååå mycket godare än både fiskpinnar och färdiga köttbullar. Servera gärna med en klick creme fraiche smaksatt med sweet chili och lite salt.

4 personer
Kokt ris gärna basmati
En liten påse asiatiska wokgrönsaker
500 g anammas vegofärs
2 cm hackad färsk ingefära 
2 hackade vitlöksklyftor 
4 limeblad
1 hackad citrongräs
2 msk fisksås
2 msk soja
Chiliflakes
1 tsk socker
Salt och peppar efter smak
Hackad färsk koriander
Neutral olja att steka i +1 tsk sesamolja för smak

Fräs färsen i olja. Lägg i grönsaker och kryddor (utom koriander) och fräs några minuter. Häll på soja, fisksås och socker. Rör i risetoch smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Rör till sist i koriandern.