30 Oktober, söndag…

Vintertid!

Inatt ställde vi tillbaka klockan en timma och vi skulle få sova en timma extra… eller!? Njae, när man har små barn blir det oftast helt tvärt om! Minnah vaknade 04.17 i morse och jag hann inte riktigt hindra henne från att bsre dn liten stund senare väcka Lilly, Louie och Theo… ocksp… Jag "hotade" henne med att hon inte skulle få något försenat lördagsgodis senare ifall hon inte somnade om… så jo hon lade sig bredvid mig och somnade. 

Lilly, Theo och Louie satte sig i köket och spelade "Monopol Empire", de var ganska högljudda så tillslut klev jag upp och satte mig med dem där… klockan var då ca 05.30…

När även Minnah och Noah vaknat så fick de en varsin smörgås och sen ännu en, Göran kom också och satte sig i köket. Några kikade på film efter en stund och några satt kvar och spelade men nu hade vi bytt ut "Monopol" till "Klirr". 

När klockan var runt 09.00 väcktes de andra barnen och jag gjorde pannkakssmet för att senare steka fattiga riddare. Casper och Emilia kom precis in när smeten var klar och de fick äta sin frukost först. 

Barnen åt och jag röjde upp i köket och vid 11.00 tiden tog jag och Noah en promenad på lite drygt 1 timma. 

(null)

(null)

(null)

När vi kom tillbaka så satt Hilma, Towe och Ewa i köket och spelade kort. En stund senare dukade de fram lite fika, chokladbollar som Jonna bakade med några av de små igår, de gjorde även microkola och sen fanns det kladdkaka kvar sen Ninni bakade häromdagen.  

Göran gick så småningom ut och några barn förlade med, jag satte igång att dammsuga och tog hela nedervåningen när jag ändå var i farten. Dammtorkade även lite här och var, störst skillnaden blev det på vardagsrumsbordet i så gott som obehandlat furu, kanske oljat en gång i tiden… trasan blev typ mörk brun och bordet blev några nyanser ljusare! Vi brukar ju torka av bordet med jämna mellanrum men nu tog jag ekotipsets mirakelmedel och sprayade på rikligt först. 

(null)Hade tyvärr ingen före-bild…

Jag hade också tänkt gå ut men när jag stökat klart inne så började barnen komma in så jag stannade inne. 

Vid 15.00 började jag med middagen, hemmagjord pizza och strax innan 16.00 åkte de två första in i ugnen. 

Jag hade eventuellt tänkt försökt komma iväg på Yogan som började 16.00 men struntade i det, det hade blivit så stressigt. 

Barnen åt först, vi åt strec efter, Göran på stående fot,  jag satt ner i 2 omgångar. Först åt jag rivna morötter och rödbetor som var kvar sen tidigare i vecka. Och sen tog jag en hamburgare (köttet) och stekt potatis som fanns i kylen, värmde, kryddade lite och åt. 

Theo och Louie var i luven på varandra konstant, retades och bråkade. De fick gå och lägga sig vid 18.00 ca… de hade ju ändå varit vakna sen innan 05.00! Lilly, Minnah och Noah fick sitta uppe längre och äta lite godis som planerat… kanske Theo och Louie lär sig att hålla sams om de får se vad de går miste om? 🤔

Jag spelade kort med Ninni i köket efter att ha röjt undan på bordet och bänken samt startat diskmaskinen. 

Jag nattade de små när det var dags för dem att sova vid 20.00 tiden. 

De större fick också plocka varsin skål med godis och sen kikade vi på "Bad Boys 2". Hilma, Ewa och Towe gick upp och Melvin spelade dator, vi andra såg film. 

Jag såg inte hela filmen… ovanligt va!? 🙈

Hade borstat tänderna och var påväg i säng när Noah kom tassande, följde med honom till hans säng och låg bredvid honom en stund.  Han kämpade på och försökte verkligen  somna om men hostade ganska mycket. Både han och Minnah hade feber innan de skulle sova, Minnah 38,4 och Noah 38,8, båda fick Alvedon. 

Klockan blev 00.05 och jag kände verkligen att jag skulle behöva sova eftersom jag skulle  upp och jobba följande dag.

När klockan var 00.30 chansade jag och gick till min säng för att sova, och det gick vägen 🤗 Noah fick fortsätta sova.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus